NAC Breda O14 logo

Jesse Giebels

Martijn Zuijderwijk

Het Verslag

In het begin van de wedstrijd konden beide teams geen kansen creëren. NAC zette vroeg druk maar PSV kon vrij eenvoudig de vrije man vinden waardoor het niet in de problemen kwam. In de negende minuut kwam dan ook uit het niets de voorsprong voor de thuisclub. Een corner ging aan enkele spelers voorbij waarna een speler van NAC de bal in het doel werkte, 1-0. NAC zakte daarna iets terug waardoor PSV meer overwicht kreeg. In de 19e minuut leverde dit de verdiende gelijkmaker op. Jesse Giebels ging aan de linkerkant goed door en kon de bal op Milan van de Riet spelen. Milan speelde de bal voor het doel en de goed doorgelopen Jesse kon de bal simpel intikken, 1-1. In het resterende deel van de eerste helft gaven beide teams niet veel kansen weg. Enkele minuten voor de rust had PSV nog de beste mogelijkheid om te scoren maar deze kans werd niet benut. Met een 1-1 stand gingen beide teams rusten.

De tweede helft gaf een heel ander spelbeeld. PSV begon sterk en dat leverde na vijf minuten al de voorsprong op. Na een mooie crossbal van Mylian Jimenez op Mohamed Nassoh speelde Mohamed de bal op Martijn Zuijderwijk die hierdoor vrij voor de NAC-goalie kwam. Martijn liet deze kans niet onbenut waardoor PSV op 1-2 kwam. In de tien minuten die volgden had PSV diverse mogelijkheden om te scoren maar was het net te laat of de lat bracht redding voor de thuisclub. PSV had de wedstrijd onder controle maar vergat in deze fase een goal te maken waardoor de thuisclub in leven bleef. Hiervan maakte NAC ook gebruik. Vanaf de 50e minuut ging NAC achterin meer risico nemen maar PSV bleef in deze fase gemakkelijk overeind. PSV probeerde met snelle uitvallen gevaar te stichten maar had daarbij geen succes. In de laatste tien minuten van de wedstrijd ging NAC alles op alles spelen en probeerde met lange ballen een doelpunt te forceren. In blessuretijd was NAC nog dicht bij de gelijkmaker maar het schot ging via de binnenkant van de paal uit het doel waardoor PSV met drie punten huiswaarts kon keren.

Opstelling: Kevin Gadellaa (36’ Jules Janssen), Milan Vossen (36’ Joep van den Berk), D’Leanu Arts (50’ Nassim Achenteh), Nawaaz Landfeld, Jesse Giebels (50’ Deveron Fonville), Cel Teunen, Mohamed Nassoh, Mylian Jimenez, Milan van de Riet, Martijn Zuijderwijk, Gioele Nicolaas (36’ Shi-jon Martina).