2-3
4 maart, 00:00
PSV O19 logo
AZ Alkmaar O19 logo

Vandaag de tweede wedstrijd van het drieluik in deze week. AZ komt op bezoek. We hebben nog wat goed te maken tegen AZ na de wedstrijd in Alkmaar. We beginnen goed en zetten goed druk. Alleen echt grote kansen komen er niet. Niet iedereen in ons team heeft vandaag zijn beste dag. AZ trekt zich terug op eigen helft en voeren de opdracht van de trainer perfect uit. Na 33 minuten zijn ze drie keer over de middellijn geweest en met deze drie vlijmscherpe counters weten ze ook nog eens driemaal onze achterhoede te verschalken. Na iets meer dan een half uur is het nu dus 0 - 3. een tegenvaller. Na de rust moeten we terug slaan. Een wedstrijd kent twee helften. En inderdaad de tweede helft is anders. Nu komt AZ niet meer in het stuk voor. We zijn dominant en dringen de tegenstander terug. Alleen een ding doen we nog niet. We zijn voor de goal niet scherp genoeg. Er komen kansjes en kansen maar scoren is een manco. Maar na 66 minuten is een snelle actie van Martijn over rechts die de zestien in gaat en de bal terug legt op Ramon en deze knalt van buiten de zestien de bal als een streep tegen de touwen. er is nog kans dus. We krijgen wel kansjes maar het vizier staat niet altijd op scherp. Vlak voor tijd weet Sam toch de bal nog in het doel te krijgen en we zetten aan om toch een punt in Eindhoven te houden. Maar ondanks de vijf minuten extra van de scheids lukt dit niet. Helaas. Maar de opgaande lijn moet nu toch ingezet zijn. Zaterdag komt Feyenoord naar de Herdgang. Dan is de volgende kans op drie punten. Mannen succes..