3. Doelpunt

Tim van den Heuvel
  4. Wedstrijdverslag

Het Verslag

Vanaf de aftrap laat PSV duidelijk merken waarvoor ze naar Rotterdam zijn gekomen. In de eerste drie minuten is Ruben al twee keer voorbij zijn tegenstander gekomen, de tweede keer kan hij ook nog op doel schieten, maar de doelman van Excelsior weet knap te redden. Vanuit de rebound kan Jasper nog twee keer gevaarlijk worden. Ook in de zesde minuut is de doelman van Excelsior zeer attent na een schot van Jesper. Twee minuten later is het Sven die de bal vanaf de zijkant voor het doel brengt met een perfecte voorzet, Jesper zet zijn hoofd er goed tegenaan en de doelman is kansloos. De verdiende 0-1 staat op het scorebord. PSV blijft overheersen in de eerste helft en weet de score twee minuten voor de rust nog verder uit te breiden, nadat Thijn een vrije trap snel neemt op Ruben. Die speelt zich met een mooie beweging vrij en werkt de bal met een schuiver onder de doelman door naar binnen: 0-2. Direct daarna volgt het fluitsignaal voor de rust.

Na de thee is het de thuisploeg die even lijkt aan te gaan zetten, maar PSV-doelman Niek weet met een knappe redding zijn doel schoon te houden. PSV neemt gas terug en weet ook zelf niet echt gevaarlijk meer te worden. PSV krijgt nog wel een strafschop in de laatste minuut, nadat Tim onderuit wordt getrokken. Tim gaat zelf achter de bal staan en bepaalt de eindstand op 0-3. Een goede eerste helft, mindere twee helft, maar geen kansen weggegeven en de hele wedstrijd laten zien de betere ploeg te zijn.