0-2
3 december, 00:00
Willem II O19 logo
PSV O19 logo

Een beladen derby vandaag. Willem II uit. Altijd rivaliteit. Zeker vandaag want Willem II staat op een mooie tweede plek en daar zijn ze trots op en met recht en wij willen ook graag omhoog en ons plaatsen voor de kampioenspoule.
    We beginnen gedreven en zijn fel. Het is een wedstrijd met strijd op mentaliteit en vechtlust. Nu dat kunnen we vandaag laten zien dat we ook dit soort wedstrijden aankunnen en ook kunnen winnen. Ook met het oog op komende dinsdag tegen Fc Rostov.
    We zijn de bovenliggende partij maar het duurt toch iets meer dan een half uur alvorens we de score openen. Joel weet een afgemeten voorzet schitterend af te maken en ons op voorsprong te zetten. Eerder in de wedstrijd hebben we dan trouwens al verzuimd om op voorsprong te komen maar de toegekende penalty werd helaas niet benut.
    Vlak na het doelpunt is het de keeper die ons echt een handje wil helpen want met een weergaloze aktie van hem en het goede storen van Matthias is het opnieuw Joell die het net laat bollen. Ruststand 0-2.
    We weten zeker dat na de rust Willem II terug wil vechten maar zoals ook de eerste helft hebben zij het vizier niet helemaal zuiver staan en anders is er nog altijd onze laatste lijn die de zaak oplost. Echt onder druk komen we niet en we spelen de wedstrijd heel professioneel uit. De punten gaan snel de warme bus in. Op de standenlijst staan we nu derde en is plaatsing voor de kampioenspoule vrijwel zeker. Theoretisch kan het nog mis gaan maar dan moeten alle andere teams hun laatste wedstrijden winnen en wij alles verliezen. En rekenkundig weten we dat nooit iedereen zijn al wedstrijden zal winnen dus. Maar voor de zekerheid zaterdag nog fff vol aan de bak tegen Roda.
    Maar eerst dinsdag tegen FC Rostov plaatsing in de knock out fase veilig stellen in de Youth League.