1-0
3 december, 00:00
PSV D2 logo
Hardinxveld D1 logo

Na de onnodige nederlaag vorig week in de vriendschappelijke wedstrijd tegen ADO Den Haag is het vandaag de eerste wedstrijd in de terugronde van de competitie. De tegenstander is Hardinxveld die in de eerste wedstrijd met 7-0 werden verslagen. Zoals al gezegd, vorige week een onnodige 2-1 nederlaag tegen Den Haag waar PSV in met name het 1e kwartier uitstekend speelde, maar zoals Peter aangaf, zichzelf niet beloonde met een ruime voorsprong. Maar met het niveau van het eerste kwartier vorige week mag Hardinxveld vandaag geen probleem zijn. De intenties zijn al na vijf minuten duidelijk. In de beginfase probeert Hardinxveld nog vooruit te voetballen, maar na een minuut of vijf wordt de loopgraventactiek toch gehanteerd. Iedereen terug op eigen helft en dan maar tegenhouden. Zaak dus om snel te scoren. Maar ja, dat is ook vaak het probleem bij onze jongens. Hardinxveld houdt goed stand en pas na een kwartier valt pas de eerste mogelijkheid te melden. Een schot van Greg gaat over. Hardinxveld probeert het spel telkens te vertragen en PSV komt dan ook niet echt lekker in het spel. Tot 25 meter van het doel van de tegenstander gaat het wel, daarna zijn de combinaties te onzorgvuldig of loopt men zich te vaak vast. Er wordt teveel over een zijde en door de midden gespeeld in plaats van het spel te verleggen naar de andere kant. Hierdoor te weinig één tegen één situaties die de jongens kunnen uitbuiten. In de eerste helft nog een goede actie van Mo die 2 tegenstanders uitspeelt en overschiet. Een teleurstellende 1e helft met maar 2 kansen wat te weinig is tegen deze tegenstander. In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. PSV probeert te forceren, Hardinxveld die het spel vertragen met de spelhervattingen. Wel wordt de druk op het doel van Hardinxveld opgevoerd. Greg lijkt te scoren, maar zijn treffer wordt terecht afgekeurd. Een goede kans van Remco, maar zijn schot gaat naast. Een schot van Arne wordt door de keeper tegen de paal getikt. Het gevoel bekruipt je dat dit vandaag niet meer gaat lukken. Dan 10 minuten voor tijd weer een hoekschop. Tijn kopt goed in en via de keeper komt de bal bij Sem, die wel een neusje heeft voor deze situaties en die de bal in het net tikt. Zo valt de treffer toch nog. PSV komt verder niet in de problemen en sleept de 1-0 zege over de streep. Een wedstrijd zoals het weer vandaag en die we maar gauw moeten vergeten. We zullen maar zeggen. Ook slechte wedstrijden moeten gewonnen worden.