3. Doelpunt

Samuel Gomez van Hoogen
  4. Wedstrijdverslag

PSV O13 pakt drie punten bij Spartaan’20

Op de vroege zaterdagochtend heeft PSV O13 een overwinning geboekt. In Rotterdam werden de leeftijdsgenoten van Spartaan’20 met 0-3 aan de kant gezet. Hoewel de uitslag anders doet vermoeden was het een lastige wedstrijd, iets dat PSV vooral zichzelf aan kon rekenen.

Vanaf de eerste minuut was het duidelijk hoe de veldverhoudingen zouden zijn. Spartaan’20 liet het balbezit aan PSV, dat zocht naar een opening in de defensie van de Rotterdammers. Omdat het tempo van PSV te laag lag en de Spartaan-defensie goed gepositioneerd stond, lukte dit echter niet. In de 22e minuut lukte het de Eindhovenaren eigenlijk voor het eerst om gevaarlijk te worden en dit leverde ook meteen een doelpunt op. Een voorzet van Raf van de Riet werd door een Spartaan-verdediger met de hand gecontroleerd, waarna de scheidsrechter naar de stip wees. Hoewel Eus Waayers de penalty miste en ook zijn rebound de lat trof, wist Samuel Gomez in derde instantie toch de 0-1 op het bord te krijgen. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft was het wedstrijdbeeld niet anders. PSV had de bal en zocht geduldig naar ruimte in de Rotterdamse verdediging, iets wat opnieuw maar moeizaam lukte. Na een kwartier werd deze ruimte dan toch gevonden: opnieuw werd Raf van de Riet diepgestuurd en zijn voorzet bereikte Nicolas Verkooijen. De Belg dacht niet na en schoot de bal hard achter de doelman, 0-2. Na deze goal ging Spartaan’20 meer risico nemen en dit leverde gelijk een flinke kans op. Een misverstand in de Eindhovense defensie zorgde ervoor dat de snelle rechtsbuiten van de Rotterdammers richting doel kon. Zijn poging miste echter de richting en ging hoog over. Vlak voor tijd werd het ook nog 0-3, toen Jayden Ettienne een te korte uittrap van de keeper onderschepte. Met een goede steekpass stuurde hij Eus Waayers richting het doel en oog-in-oog met de doelman faalde de spits niet.

Ondanks dat PSV O13 een lastige ochtend had, nam het wel de drie punten mee naar Eindhoven. Volgende week speelt de ploeg van Hidde van Boven een thuiswedstrijd. Op de eigen Herdgang komt dan FC Utrecht op bezoek.