PSV O14 logo

Tim van den Heuvel
  2. Wedstrijdverslag

Het verslag

De O14 van PSV moest zaterdag op bezoek bij koploper FC Utrecht. De thuiswedstrijd werd gewonnen door PSV, de verwachtingen waren dan ook zeer hoog. PSV wist dat Utrecht fysiek veel meer power heeft, voetballend zou deze tegenstander dan ook overwonnen moeten worden. Het wedstrijdbeeld liet dan ook precies zien wat er van tevoren verwacht werd. Een fysiek zeer sterk Utrecht, tegen een goed voetballend PSV. Het werd dan ook een boeiende wedstrijd. Denk dat beide partijen dan ook wel tevreden zullen zijn met de 1-1 uitslag.

FC Utrecht begon goed aan de wedstrijd, of was het PSV dat angst had voor zoveel fysieke tegenstand? In de eerste minuut was het doelman Bart Hamers die zijn doel goed wist te verkleinen, en de bal maar net achter wist te werken. Enkele minuten later was het wel raak voor Utrecht. Door een foute terugspeelbal, kwam de Utrecht spits één op één met Bart, hier had Bart geen antwoord op, en dus keken de PSV’ers al snel tegen een achterstand aan. Hierna gooide PSV alle angst van zich af en voetbalde zich terug in de wedstrijd. Dit resulteerde in  de 15e minuut dan ook in de gelijkmaker. Het was Renzo Tytens die een perfecte voorzet gaf vanaf de zijlijn. Tim van de Heuvel wist deze bal dan ook beheerst achter de Utrecht doelman te werken. Hierna ging het spel in een hoog tempo op en neer. Jason van Duiven probeerde het nog met twee vrije trappen maar de Utrecht doelman wilde niet mee werken, en stond steeds op de goede plaats.

In de tweede helft het zelfde beeld als in de eerste helft. Een fysiek Utrecht dat op het randje van het toelaatbare speelde, tegen een voetballend PSV. Naarmate de tweede helft vorderde ging PSV teveel de lange bal spelen. Omdat Utrecht het ook probeerde met de lange bal golfde het spel op en neer. PSV kwam enkele keren goed weg. Zelfs de paal werkte mee voor PSV. Gescoord werd er echter door beide teams niet meer. Meer als een gelijkspel zat er voor beide teams dan ook niet in.

PSV heeft wel weer laten zien er in de topwedstrijden gewoon mee te kunnen. Ook met fysieke weerstand weet men goed om te gaan. Dit beloofd nog een mooi competitieslot, waarin de bovenste vijf teams zeer zeker aan elkaar gewaagd zijn. Volgende week speelt PSV O14 een vriendschappelijk wedstrijd tegen KV Mechelen op dinsdag. En wacht een vrije zaterdag, daarna pakt men de draad weer op tegen wederom een topteam Feyenoord. Hier heeft PSV nog wat recht te zetten, dus dat beloofd ook weer een mooie wedstrijd te worden.

Opstelling PSV: Hamers, Hagemans (59. El Melliani), Rovers, Boogaard, Tytens, Geerts ( 48 Vergeldt),  vd Heuvel, Piedfort, v. Duiven, Bars ( 57 Rhazak),  Babadi.