2-0
3 november, 00:00
PSV C1 logo
FC Dordrecht C1 logo

Na de (onnodige) verliespartij afgelopen weekend tegen NAC Breda was het vandaag tijd om voor het team van Edwin de Wijs en nieuwkomer Joonas Kolkka weer drie punten te pakken. Dit zou dan moeten gebeuren tegen Fc Dordrecht dat met 3 punten laaggeklasseerd staat. Afgelopen weekend verloor het nog met 1-3 van Feyenoord. Wat voor een laagvlieger echt geen slecht resultaat is.
    Door de regenval weken we uit naar het kunstgrasveld. Dat vandaag lekker snel was. Maar om de één of andere reden lukte het PSV niet om een hoog tempo te spelen. Te traag werd de aanval gezocht, waarbij de echte scherpte bij veel spelers vandaag ontbrak. Gevolg van een proefwerkweek? Of omdat Marcel Brands en Giorginio Wijnaldum (zijn broertje speelde bij de tegenstander) langs de lijn stonden? Hierdoor ontstond een bijzonder vlakke wedstrijd met (helaas) weinig kansen en hoogtepunten.
    In de eerste helft was Joey Konings dichtbij de openingstreffer nadat Jaëll Hattu op rechts prima doorging en de bal bij de eerste paal legde. De kopbal van Joey werd echter niet tot doelpunt gepromoveerd. Vlak voor rust was Joey nogmaals dreigend. Dit keer met zijn sterke linker, waarmee hij een laag schot produceerde dat goed door de Dordtse keeper werd verwerkt.
    Na rust bleef hetzelfde spelbeeld te zien: PSV het vele balbezit zonder echte kansen te creëren. We mochten zelfs blij zijn dat na 1 minuut de Dordtse aanvoerder het vizier niet op scherp had staan toen hij vrij voor keeper Mike van de Meulenhof de bal rakelings langs schoof. Nadat eerst Lennerd Daneels het van afstand eens probeerde (klasse redding met de vingertoppen van de goalie van Fc Dordrecht), was het uiteindelijk Matthias Verreth die in de 45e minuut de ban brak. Jaëll Hattu kreeg, na een goede loopactie, de gelegenheid met links vanaf rand 16 meter uit te halen. Via de keeper belandde de bal op de paal waar Matthias het meest alert reageerde en de bal eenvoudig binnenschoot: 1-0.
    Deze voorsprong leidde niet tot beter spel van PSV. Het speelde vandaag teveel tegen zichzelf als tegenstander. Toch werd vlak voor de tijd de voorsprong uitgebouwd. Het doelpunt was een omgekeerd kopie van de eerste. Ditmaal schoot Matthias na een sterke actie op de verre paal, en was Jaëll die er als de kippen bij om de bal over de doellijn te trappen, 2-0 hetgeen meteen de eindstand was.

Mike van de Meulenhof; Roel van Linschoten, Kaan Tanriver, Tom Scheepers ©, Ties van den Eijnde; Dante Rigo, Lennerd Daneels, Jaëll Hattu; Joey Konings (45’ Ymaunel Hurkmans), Matthias Verreth, Karim Bannani.