3 november, 00:00
PSV F1 logo
UNA F1 logo

"En dat is honderd…"

Na een weekje rusten mocht PSV F1 vandaag aantreden in de thuiswedstrijd tegen UNA. Deze wedstrijd betekende het debuut op het hoogste niveau van scheidsrechter Harm, die de sportieve wedstrijd volledig onder controle had.
    PSV begon aan de wedstrijd met de wetenschap dat er tot nu toe al 85x gescoord werd. Nog 15 te gaan voor de magische 100; dat lijkt iets teveel van het goede om in 1 wedstrijd te bewerkstelligen.
    Het weekje rusten had de jongens goed gedaan want ze hadden er weer enorm veel zin in. Nadat een aantal kansjes waren gemist was het Luc die de score opende. Een mooie PSV-aanval eindigde met een krachtig schot van Cody op de paal, maar Luc was attent en scoorde de 1-0.
    Bij de eerstvolgende aanval was het opnieuw raak. Baggio bekroonde een solo met een fraai doelpunt: 2-0
    In deze fase werd UNA volledig overlopen en het duurde niet lang voordat de 5-0 al op het bord stond. Eerst scoorde Ruud met zijn linker via een diagonaal geplaatst schot (3-0). Vervolgens bereidde Robin een doelpunt van Cody voor (4-0). Ook Bjorn pikte zijn wekelijkse doelpunt mee door van grote afstand (bijna middellijn!) verwoestend uit te halen: 5-0.
    In de laatste 10 minuten van de eerste helft liet UNA zien ook over goede spelers te beschikken. Zonder echt gevaarlijk te worden werd er in ieder geval even flink weerstand geboden. Vlak voor rust was het toch weer raak. Een prachtige combinatie tussen Robin, Cody en Baggio werd door de laatste fraai afgerond: 6-0.
    6 Doelpunten in één helft is natuurlijk fraai, maar om er nog 9 in één helft bij te maken lijkt onbegonnen werk. Zou het de PSV-ers lukken?
    De tweede helft begon met een solo van James waarna Jordan beheerst kon intikken: 7-0
    Bij de mooiste aanval van de ochtend waren de beresterke verdedigers Armando en James betrokken. Vanaf de linkerkant van het veld ging het via 2 schijven naar de vrijstaande Jordan aan de rechterzijde van het veld. Hij scoorde opnieuw beheerst: 8-0
    Bij het negende doelpunt was opnieuw Armando de aangever. Hij stelde Luc in staat zijn tweede doelpunt te scoren: 9-0
    Massaal trok UNA zich terug om een grotere afstraffing te voorkomen, maar tussen een woud van benen wist Ruud het net te vinden: 10-0
    UNA kwam er echt niet meer aan te pas en de PSV-ers roken "de honderdste". Vol gas trok men richting het UNA doel.
    Via James (koelbloedig in één tegen één), Cody (zelf veroverde bal), Robin (aangeven Cody) en dezelfde Cody (schot) stond het binnen no-time 14-0.
    De laatste minuut was ingegaan en zou het ze dan toch lukken?
    Fel aangemoedigd door de reservespelers was het Cody die het feestdoelpunt op zijn rekening schreef. Met een schitterende solo en een evenzo mooi schot (dynamiet!) werd de 15-0 eindstand bepaald.
    De jongens vierden deze overwinning alsof er een kampioensschap behaald was. Daarmee werd nogmaals de sterke teamspirit getoond.
    Voor het echte kampioenschap moet men nog 2 weekjes wachten. Bij winst op 17 november kunnen de kurken gaan knallen!
    Doelpunten vandaag: Luc (2x), Baggio (2x), Ruud (2x), Cody (4x), Bjorn, James, Jordan (2x), Robin