3 oktober, 12:30
ADO Den Haag JO14-1 logo

Steyn Mussche

Raf Vullers

Zaterdag was ADO Den Haag O14 te gast op de Herdgang, voor de competitiewedstrijd tegen PSV O14. Beide teams staan onderaan op de ranglijst, dus drie punten zouden voor beide teams welkom zijn. PSV was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, dus iedereen blij dat de verdiende drie punten in Eindhoven bleven.

PSV begon goed aan de wedstrijd, maar toch was het Lucca Kiaba, de PSV doelman die als eerste redding moest brengen, en dit ook goed deed. ADO den Haag zakte vrij ver in en hield het veld heel klein, waardoor het voor PSV moeilijk was om er doorheen te voetballen, dus moest het via de zijkanten gaan. Er waren enkele kansen voor PSV, maar of doordat men zelfzuchtig was, of gewoon domme pech: de bal wilde niet tegen het netje. Zodoende konden beide teams met een 0-0 stand gaan rusten.

In de rust zat er schijnbaar iets in de thee van de Eindhovenaren, meteen na het fluitsignaal ging PSV fel van start. De Eindhovenaren gaven de spelers van ADO geen millimeter ruimte meer, er werd meteen volle bak druk gezet. Dit spel resulteerde erin dat ADO er helemaal niet meer uit kwam, en de kansen voor PSV achter elkaar aan kwamen. In minuut 39, een schot van Gino Verhulst hierna een schot in de 40e minuut dat van richting wordt veranderd door Isaï Middag, dat net over gaat, 1 minuut later is het Abdullah Hekmat die de bal hoog over trapt, en weer een minuut later is het wederom Isaï maar nu gaat de bal via buitenkant paal langs. Dus iedereen zit te wachten op het openingsdoelpunt, toch valt dit pas in de 62e minuut. PSV heeft op dat moment zoveel druk op ADO Den Haag, dat het doelpunt wel moet gaan vallen, een schot van Gino weet de Ado doelman nog te keren, maar Raf is er snel bij om de bal in de rebound over de doellijn te werken, eindelijk 1-0. 5 minuten later is het Isaï die door de doelman neer wordt gehaald, een terechte penalty. Deze penalty wordt door Steyn Mussche vlekkenloos binnen geschoten. 2-0. In de laatste minuut komt ADO nog 1 keer eruit, maar Lucca weet met 2 katachtige reflexen zijn doel schoon te houden.

Al met al een verdiende overwinning voor PSV, Nu kan men langzaam weer naar boven gaan kijken, om te gaan stijgen op de ranglijst.