9-1
3 oktober, 00:00
PSV D2 logo
Baronie D1 logo

Op de eerste herfstachtige zaterdag in september speelde koploper PSV D2 de topper tegen nummer 2 op de ranglijst Baronie D1. Van deze wedstrijd werd veel verwacht. Na de zwaar bevochten 0-3 overwinning op Geldrop/AEK zou het nog iets hoger aangeslagen Baronie het PSV wellicht nog moeilijker kunnen maken. PSV begon de wedstrijd zonder de nog steeds geblesseerde Mink Peeters, uiteraard aanwezig om zijn team aan te moedigen, en zonder Dante Rigo, Ties van den Eijnde en Mats Grotenbreg, die bij de D1 hadden aangesloten. De nodige versterking voor de D2 kwam van de D3-spelers Cody Gakpo, Ruud van Breemen en Luc Stempher die prima meedraaiden.

Van meet af aan laat PSV D2 zien wie de baas is op de Herdgang. Het begint met een waarschuwingsschot van Ertem Bölükbas in de 2e minuut dat nog naast gaat. In dezelfde minuut is het vervolgens Matthias Verreth die uithaalt, de keeper die het harde schot moet loslaten en Cody die er als de kippen bij is en de rebound intikt voor de 1-0. Dan komt er een periode van een kwartier met veel balbezit voor PSV en een aantal mogelijkheden. Eerst een aanval over rechts eindigend met een voorzet van Cody en Matthias die een teenlengte tekort komt om binnen te tikken. Verder een een-twee tussen Giovanni Nicolaas en Ertem die de bal bij Cody bezorgt op de zestienmeter, maar het schot van Cody vliegt over. De volgende mogelijkheid is opnieuw voor Cody die door de opstomende Roel van Linschoten in stelling wordt gebracht; nu is het de keeper die redding brengt. In de 18e minuut is het dan toch weer raak. Een actie van Joey Konings op links, voorzet, en Cody die diagonaal binnenschiet: 2-0. Twee minuten later blijkt opnieuw de gretigheid van de PSV-spelers. Een harde inzet van Matthias wordt gered door de keeper, de rebound wordt door Cody op de lat geschoten terwijl de volgende rebound voor Joey is die de 3-0 inkopt. Even later scoort Joey bijna opnieuw als hij na een ingooi van Jeroen Swinkels zo doorloopt richting keeper die het schot met de voet uit de korte hoek haalt. Vijf minuten voor rust valt de 4-0. Het is Matthias die Cody met een steekpass voor de keeper zet en Cody die afrondt met een heerlijke Bergkamp-stift. Op slag van rust wordt het ook nog 5-0 als Gio met een prachtige pass in de ruimte Matthias voor de keeper zet en Matthias de bal loepzuiver langs de keeper speelt. 5-0 bij rust dus, met een soeverein PSV en een wedstrijd die nooit een wedstrijd werd. Nog steeds geen tegendoelpunt voor de verdedigers Ymanuel Hurkmans, Koen Vos, Roel van Linschoten en Jeroen Swinkels en uiteraard keeper Aäron van Engelen.

De eerste vijf minuten na rust lijkt de concentratie even weg bij PSV. Het eerste kansje in de wedstrijd voor Baronie wordt dan nog ongedaan gemaakt. Langzaamaan pakt PSV de draad weer op. Jeroen schiet van afstand net naast en een corner van Gio wordt door Koen met een halve omhaal naast gewerkt. Dan toch het moment dat eens moest komen. Een counter van Baronie eindigt met een inzet van de spits die nog half door Aäron wordt gekeerd maar net niet meer door Roel van de doellijn kan worden gehaald. Het is 5-1 en het eerste tegendoelpunt van het seizoen is een feit. PSV baalt even, maar niet te lang. Twee minuten later is het namelijk al weer 6-1. Een lange, mooie aanval via Gio, Joey en Matthias eindigt uiteindelijk in de zestien bij Ertem die hard in het dak van het doel schiet. Over de 7-1 doet PSV weer twee minuten. Jeroen stuurt Joey diep, Joey zet voor vanaf links en Matthias schiet bij de eerste paal binnen. Na een kwartier spelen in de tweede helft krijgt PSV een vrije trap op een meter of 18 van het doel. Onze Belgische specialist Matthias zet zich achter de bal en schiet opnieuw prachtig binnen. Het is dan al 8-1 en er is nog een kwartier te spelen. Nadat Ruud net naast heeft geschoten valt de volgende treffer. Zohair Labyad neemt een corner en Matthias kopt fraai de 9-1 binnen. In de laatste 10 minuten gaan de eerzuchtige spelers op jacht naar de 10e treffer. PSV is er een paar keer dichtbij maar steeds zit er net een voetje tussen of gaat de bal net naast. De grootste kans is voor Zohair die na een aanval via Luc en Ruud vrij voor de keeper komt maar zijn stift wordt gepakt door de keeper. Het blijft dus 9-1 in een wedstrijd waarin een indrukwekkend PSV de nummer 2 op de ranglijst erg eenvoudig opzij zet.