5-2
3 september, 00:00
Alemannia Aken D2 logo

Na wekenlange voorbereidingen ,waarin louter positieve resultaten werden behaald, stond vandaag de eerste competitiewedstrijd op het programma. Tegenstander van vandaag was het Duitse Alemannia Aken.

Vanaf het eerste fluitsignaal werd meteen duidelijk waarop al een hele poos door trainer Collin wordt getraind,snel de tegenstander onder druk zetten en deze niet laten voetballen. Omdat ook Aken er fel bovenop zat golfde het spel op en neer. Na wat kleine kansjes voor Beslan en Yorbe was de eerste grote kans voor Alemannia, gelukkig lette Jeffrey goed op en plukte de bal 1 op1 geweldig van de voet van de Duitse spits. Na 10 minuten stuurde Thijs met een lange bal Yorbe weg die dit soort kansen wel weet te waarderen, de keeper omspeelde en zo de 1-0 binnenschoof.
    Een achttal minuten later stond het weer gelijk, de bal kon achterin niet goed worden weggewerkt en werd vanaf 16 meter onderkant lat binnen geschoten.
    Voor onze jongens een teken om een tandje bij te zetten en weer vooral voor uit te gaan voetballen wat resulteerde in een aantal mooie aanvallen. Uit 1 van deze aanvallen volgde drie minuten voor rust een hoekschop. De Duitse keeper kon de strakke voorzet van Beslan niet vasthouden en was Sekou er als de kippen bij om de bal binnen te schuiven, 2-1.
    Vasthouden die voorsprong tot aan de rust zou je zeggen, maar niets bleek minder waar, uit het niets werd het 2-2 en kon er toch niet met een voorsprong aan de thee worden begonnen.

Het begin van de tweede helft speelde zich voornamelijk op het middenveld af en waren er niet veel kansen te noteren, tot Mathijs het na 15 minuten op zijn heupen kreeg na een wervelende actie zette hij Quinn vrij voor de goal die onberispelijk 3-2 binnen knalde.
    Wat volgde was een spannend laatste gedeelte van de wedstrijd waarin opnieuw in een hoog tempo het spel op en neer ging. Doordat onze verdediging geen krimp gaf werden er niet veel kansen weggegeven en doordat onze boys voetballend duidelijk de betere bleven leken de eerste punten van het nieuwe seizoen in Eindhoven te blijven. Maar met toch wel een kleine angst om er niet op zijn Duits in te gaan in het achterhoofd was het toch wel erg fijn dat Yorbe de marge kort voor tijd op twee bracht; na een mooie pass van Dani joeg Yorbe de bal snoeihard tegen het net 4-2.
    Diep in blessuretijd werd het zelfs nog 5-2. Na een fantastische steekbal van Quinn scoorde Yorbe zijn derde van de dag. Een geweldig resultaat en dit geeft veel hoop voor de rest van het seizoen.