0-7
3 september, 00:00
Hardinxveld D1 logo
PSV D2 logo

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen heeft de D2 in de eerste week deelgenomen aan een twee daags D1 tournooi in Vorden. Dit bij afwezigheid van onze D1 die in Zuid Korea verbleef. PSV trof hier na poule winst in de halve finale Bayern Leverkusen. PSV bood in deze wedstrijd fel tegenstand, maar moest toch een halve minuut voor de rust na een hoekschop capituleren. In de tweede helft maakte Leverkusen het jaar verschil duidelijk en won uiteindelijk met 3-0. In de kleine finale was FC Kopenhagen nog fitter dan onze jongens. Kopenhagen won deze wedstrijd met 3-0 zodat er toch een eervolle 4e plaats overbleef, nog voor de andere Nederlandse team waaronder Feijenoord, Twente en Vitesse.
    Een week later stond het Top D tournooi van Maasbree op het programma. PSV trof in de poule Schalke, Club Brugge, Chelsea, Regioteam en AZ Alkmaar. Na een goed begin, een 1-0 overwinning tegen Schalke, was Club Brugge in de 2e wedstrijd de tegenstander. In een spannende wedstrijd kreeg PSV voor rust drie goede mogelijkheden om op voorsprong te komen. Toch komt Club Brugge in de tweede helft op een 1-0 voorsprong. PSV krijgt nog enkele goede mogelijkheden op de gelijkmaker, maar een goede Brugge doelman blijkt een sta-in-de-weg. Zo gaat de 2e wedstrijd met 1-0 verloren. In de derde wedstrijd treffen onze jongens niemand minder dan Chelsea. In een moeilijke openingsfase waar PSV wat onder de indruk lijkt, neemt Chelsea door een strafschop de leiding. PSV gooit de schroom van zich af en lijkt de gelijkmaker te scoren. Deze wordt echter om onbegrijpelijke reden afgekeurd. In de 2e helft komt PSV toch nog langszij zodat de 3e wedstrijd in een gelijkspel eindigt. Na overwinningen op het regioteam en AZ is men afhankelijk van de resultaten van Brugge en Chelsea. Deze maken echter geen fouten zodat PSV het voor de 5e en 6e plaats moet opnemen tegen Zenit St.Petersburg. In deze wedstrijd komt een sterker PSV tegen de verhouding in op een 2-0 achterstand. PSV knokt zich terug tot 2-2 waarna PSV in de laatste minuut de winnende treffer moet scoren. Helaas staat de lat in de weg, waardoor het op strafschoppen aankomt. Hierin toont Zenit zich de sterkere, waardoor een 6e plaats en een wrange nasmaak overblijft. Gezien de kansen was er meer mogelijk geweest, maar zoals zo vaak komt het aan op de details.
    Vorige week stond er nog een mini-tournooi op het programma met VVV en MVV. Deze wedstrijden worden door PSV met respectievelijk 3-0 en 3-1 gewonnen. Maar dit alles vooraf.
    Vandaag dus de competitiestart in Hardinxveen. De aftrap is vervroegd naar 10.15 uur zodat de meesten al voor 7.00 uur uit de veren zijn. De trainers maken al direct hun aanvallende intenties duidelijk, door met een 3 mans achterhoede te starten. Na een slow start komt PSV beter in de wedstrijd zonder tot grootste daden over te gaan. Na de eerste schermutselingen voor het Hardinxveense doel is het uiteindelijk Davy die de ban breekt en de 1-0 op het scorebord zet. Als Joop even later op fraaie wijze de bal over de keeper lepelt is de 2-0 een feit. Ook vandaag geeft de PSV achterhoede weinig of te wel niks weg, zodat Edson en Kyan hun handschoenen niet vuil hoeven te maken. Nog voor de rust maakt Remco er 3-0 van, zodat de supporters al aan San Marino scores denken. Qua veldoverwicht en kansen had dit wel tot de mogelijkheden behoort. Als Yassin al snel na rust de 4-0 en de 5-0 maakt gaat het opeens hard. De productie lijkt vervolgens vast te lopen. Het duurt even voor de 6e treffer komt. Aangezien er geen interviews na afloop waren, is het niet duidelijk wie de 6e treffer op zijn naam krijgt. In ieder geval was het Joop of Sem die hem binnentikte. Er breekt een periode van goede mogelijkheden aan. Zo komen Sem en Bryan alleen voor de doelman, maar deze maakt de doelpogingen onschadelijk. Na een corner kopt Joop, die toch de kleinste op het veld was, op de lat. Het is alleen Remco die uiteindelijk er nog eentje binnenschiet. Maar deze doet dit dan wel op fraaie wijze, door hem van afstand in de kruising te schieten. Zo is de eerste wedstrijd met een 7-0 overwinning in de pocket. Laten we maar zeggen “een goed begin is het halve werk”.