3 september, 00:00
Union C1 logo
PSV C2 logo

De eerste competitiewedstrijd van het seizoen voor de C2 was een uitduel tegen de amateurs van VV Union.
    Door een blessuregolf was de C2 genoodzaakt enkele spelers van de D1 mee te nemen. Deze jongens, die dus ongeveer twee jaar jonger waren dan de tegenstander, hielden echter zeer goed stand.
    Al vanaf de aftrap was het duidelijk dat Union geen aanvallende ambities had. Met bijna alle spelers op eigen helft, wilde Union proberen er een punt uit te slepen. Aan PSV de taak om de vesting te doorbreken. En hier hadden de talenten van trainer Mart van Duren duidelijk moeite mee.
    Pas gedurende de tweede helft werd er sneller gespeeld. De tussenstand bleef nog steeds 0-0, tot circa 10 minuten voor tijd. Toen was het Nick Tielemans die door een voorzet van Joep Zweegers alleen voor de keeper kwam te staan. De tegenstanders smeekten hun eigen grensrechter om een vlagsignaal voor buitenspel, maar Nick stond netjes opgesteld achter de verdedigers op het moment van spelen. En met alleen de keeper die al op de grond lag nog voor zich, faalde hij niet.
    Zelfs met een 1-0 achterstand bleef Union C1 met 11 man op eigen helft voetballen. Zodoende veranderde er niet veel meer aan de stand en ging PSV met 3 punten weer richting Eindhoven.