0-1
3 mei, 00:00
Sparta Rotterdam A1 logo
PSV A1 logo

De spanning stijgt. Twee punten scheiden ons van de koploper. Vandaag naar Rotterdam voor het altijd lastige Sparta. Het team heeft eigenlijk geen geheimen want dit is opgebouwd door onze trainer dus een makkie zou je zeggen. Maar zit het hem juist. Die jongens willen laten zien dat ze ook wel een stapje hoger willen en kunnen aan de oud trainer. De eerste helft en dan in de eerste tien minuten geeft een overwicht aan voor PSV en we zijn bij een paar standaardsituaties zoals corners en vrije trappen dicht bij resultaat. In de twaalfde minuut wordt een vloeiende aanval over rechts opgezet en de verdediger kan dan ook niets anders meer doen dan aan de noodrem te trekken en de bal gaat op de stip. Dan hebben wij altijd nog Mo die deze taak op zich neemt en de bal onberispelijk binnenschiet. Klasse Mo. De wedstrijd kabbelt voort en bij de rust is het nog steeds 0 – 1. We weten dat de tweede helft moeilijk zal worden omdat Sparta graag de gelijkmaker wil maken. Toch weten we deze stand vast te houden en dat is een teken dat de vechtlust en de motivatie in het elftal goed zit. Men wil vechten voor de bal en een resultaat over de streep trekken. Af en toe moet er wel een keer iemand wakker worden geschud want je kunt een duel natuurlijk nooit winnen met je armen hangend langs je lichaam. Maar het is een verdiende overwinning die in de laatste tien minuten nog wel ruimer had uit kunnen vallen als we slimmer met de mogelijkheden hadden omgesprongen. Maar goed de drie punten zitten in de bus en samen met de B1 rijden we terug naar Eindhoven. Ook de koploper blijft winnen zodat volgende week de KNVB dus twee schalen gereed zal moeten houden want het kan nog steeds zo zijn dat die in Eindhoven achterblijft. Dus mannen volgende week veel succes en we doen nog steeds mee. We gaan ervoor.