3 mei, 00:00
PSV C1 logo
VVV/HS C1 logo

De laatste competitiewedstrijd stond dit weekend al op het programma. Wat is het seizoen voorbij gevlogen!

Tegenstander deze laatste match: VVV/Helmond Sport C1. Eerder dit seizoen werd in Stadion De Koel (tegenwoordig Seacon Stadion - De Koel) een ruime zege behaald die met 1-4 nog "zuinigjes" uitviel.

Voor PSV was deze wedstrijd een middel om ritme op te doen op weg naar de bekerfinale tegen Ajax op zaterdag 17 mei (op De Herdgang, dus kom kijken!!!!).

De wedstrijd werd gespeeld op het nieuwe kunstgras op De Herdgang. En dat was lekker snel. Zeker omdat het vlak voor de aftrap nog gesproeid werd. PSV startte gretig en dicteerde de wedstrijd vanaf de eerste minuut. Nadat spits Cody Gakpo in de 5e minuut een prachtige lange pass van Armando Obispo niet wist om te zetten in een goal, was het in de 11e minuut toch raak. Linksbuiten Yasin Aalillou snelde zijn tegenstander voorbij. Zijn vootzet belandde op rechts bij Amar Catiç die exact hetzelfde deed bij zijn tegenstander en de bal voorgaf op Cody die op zijn beurt de naar binnen getrokken Yasin weer bediende. Met rechts rondde Yasin eenvoudig af en bracht zo de 1-0 op het scorebord.

Een minuut later was Cody dichtbij de 2-0. Maar helaas was hij ditmaal ongelukkig in de afronding. Het was echter uitstel van executie. Want na een kwartier spelen kwam de 2-0 er alsnog. Een voorzet van Lars Dickens werd weggekopt, maar kwam bij Amar terecht die eenvoudig en rustig de bal in de verre hoek schoot.

PSV bleef kansen en mogelijkheden creeëren, waar VVV sporadisch over de middenlijn verscheen. Het was dan ook wachten tot de Eindhovense ploeg de score verder opvoerde. En dat gebeurde in de 24e minuut. Opnieuw stond Lars aan de basis van de aanval toen hij een prima loopactie van Justin Lonwijk zag en hem aanspeelde. Justin verlegde het spel naar links waar de vrijstaande Yasin een prima voorzet losliet die precies bij Cody op zijn hoofd kwam. Daar wist Cody wel raak mee dus en zo tilde hij de stand naar 3-0.

Nadat Armando een vrije trap van ver net naast zag zeilen, werd de ruststand op 4-0 bepaald. Via een snelle omschakeling scoorde Cody zijn 2e van de middag. Jordan Teze won het duel op eigen helft, en stuurde Amar op het juiste moment de diepte in. Amar liep zijn tegenstander "het snot voor zijn neus", was niet zelfzuchtig en legde het balletje op het juiste moment breed op de meegelopen Cody die simpel de bal binnenschoof.

Na rust kreeg PSV al meteen een grote kans. Armando legde met veel gevoel de bal over de laatste man van VVV en bracht zo de diepgaande Robin Schoonbrood in stelling. Helaas schoot Robin de bal naast waar een lob misschien een betere keuze was. Het missen van deze opgelegde lans bleek later de opmaat van de 2e helft te zijn. PSV was de veruit betere ploeg en reeg de ene kans na de andere aan elkaar. Maar in de eindfase was het vaak slordig of te lichtzinnig. Daarnaast had het de pech dat Armando zijn kopbal op de lat uiteenspatte en een doelpunt afgekeurd zag worden.

In de 61e minuut kwam het scorebord dan eindelijk toch weer in beweging. Op links stuurde Gaétan Bosiers de ingevallen Remco Evenpoel weg. Zijn harde voorzet wordt in eerste instantie niet tot doelpunt gepromoveerd door Cody. Maar uit een lastige positie scoorde hij toch via een korte draai de 5-0.

Vijf minuten voor tijd scoorde Armando ook nog een keer. Halverwege eigen helft ontving hij de bal en stoomde recht door het midden op. Niemand van VVV legde hem een strobreed in de weg waardoor hij tot aan het doelgebied door mocht lopen om daarna de bal rechts in de hoek te schieten: 6-0.

In blessuretijd kreeg PSV nog een penalty nadat Cody randje 16 gevloerd werd. Helaas zag ook Robin zijn inzet hard op de lat uiteenspatten.

Zo won PSV ruimschoots vandaag. En tankte daarmee vertrouwen richting de bekerfinale op 17 mei tegen Ajax. In de competitie eindige het op de 3e plaats. Met 17 doelpunten werd Cody Gakpo topscoorder. Gevolgd door Leandro Fernandes met 12 goals.

Arne Lekens (55' Jurre Schaafsma); Jordan Teze, Lars Dickens (28' Abou Kone), Armando Obispo (c), Gaétan Bosiers; Baggio Wallenburg, Leandro Fernandes 49' Remco Evenpoel), Justin Lonwijk; Amar Catiç (35' Robin Schoonbrood), Cody Gakpo, Yasin Aalillou.