6-1
3 april, 00:00
O.H. Leuven 011 logo

Deze zondagmorgen is OH Leuven, een Belgische ploeg van eigen leeftijd, de tegenpartij. OH Leuven is een Belgische 2e klasser, zeg maar bij ons de Jupiler league. Dit team had in hun competitie al voor grote overwinningen gezorgd en speelden verdienstelijk tegen de Belgische topploegen Beerschot en Brugge. Vanaf het begin is dan ook al duidelijk dat we hier met geen slechte tegenstander te maken hebben. Leuven start feller dan PSV en zet direct druk met hun snelle aanvallers. PSV heeft in deze beginfase wel het meeste balbezit, maar kan de voorhoede nog niet in stelling brengen, waardoor de beginfase voornamelijk op PSV helft plaats vindt. Na een minuut op 10 is de Leuvense pressie een beetje ingezakt en kan PSV verder vooruit gaan voetballen en dienen de eerste mogelijkheden zich aan. Het is Joop die na een kwartier PSV vanaf de rand zestien op een 1-0 voorsprong brengt door de bal bekeken over de kleine keeper binnen te schieten. PSV kan het spel nu verleggen naar de helft van Leuven en komt via Mo op een 2-0 voorsprong. Even later lijkt Arne al de wedstrijd met een 3e treffer te beslissen na een mooi pasje van Benji. Toch kan Leuven 5 minuten voor de rust iets terug doen door de 3-1 te scoren. De tweede helft begint stroef. Leuven kan niet meer de weerstand geven van de eerste helft, waar ze waarschijnlijk toch te veel hebben geven. PSV combineert teveel door de midden, waar de ruimte aan de zijkanten ligt. Na een minuut of 10 wordt dit beter en zet PSV de wedstrijd definitief naar hun hand. De ruimtes worden groter en dus komt er meer plaats om te combineren. Eerst is het Davy die in combinatie met Joop de 4-1 onberispelijk binnenschiet. Vervolgens is Joop zelf die de 5-1 scoort. In de tussentijd zijn er nog een paar kansen voor Greg maar deze heeft het vizier vandaag niet op scherp staan. Tenslotte is het Tijn die via een rush aan de rechterkant een paar tegenstanders laat staan en de bal op doel schiet. Met behulp van een tegenstander verdwijnt de bal in het doel en wordt de eindstand op 6-1 bepaald.