MVV D2 logo

Te weinig

Na een eerste verzameling op de Herdgang, zitten we een uurtje later in het gezellige home van MVV op Klein Geusselt. De ouders goed vertegenwoordigd en ook de Belgische grootouders zijn weer van de partij. Zo is het al snel genoeglijk met de moeders aan de ene kant van de tafel en de vaders aan de andere kant.

Ieder laat zich de koffie van Kemal vanwege de verjaardag van Hus goed smaken. Op het midden van de tafel gezeten (wel bij de vaders maar niet ver van de moeders vandaan, altijd een mooi plekje vind ik) vang ik al snel op dat er vandaag plannen voor het einde van het seizoen worden gesmeed (niet door de vaders maar dat hoef ik er eigenlijk niet bij te zeggen). Sharon komt met een mooi plan voor barbecue en Holland-Japan op 19 juni; dat gaat goed komen merk ik al. En ook Jolanda schuift aan (niet bij de vaders maar moet ik dat nog herhalen?) en met gespitste oren vang ik her en der wat geluiden op over een uitje binnen x uur van Eindhoven maar het kan ook vliegen worden? Ik kan het jammer genoeg door het steeds heftiger wordende voetbal-gesprek aan de vaders-kant niet goed horen, dit blijft dus zo nog wat geheim.

Als reporter van de dag spoed ik me 5 minuten voor tijd naar het veld. Ach, ze zijn net uit de kleedkamer gekomen hoor ik nog achter me. Maar als ik bij het kunstgras aankom, staat de wedstrijd al op het punt te beginnen. En hoe, PSV flitst uit de startblokken. Een aantal kansen op een rij, en bij de derde kans binnen een enkele minuut is het Cody na een mooie voorzet van Jordan die de 1-0 inkopt. Langzaam begint MVV wat in de wedstrijd te komen maar het is al vlot uit een vrije trap Robin die de 2-0 in kan tikken.

Uit mijn ooghoeken zie ik de PSV-aanhang genoeglijk keuvelend het veld opkomen. Het kan natuurlijk ook te gezellig worden; hier moet ik toch een waarschuwend woord laten horen.

Een riant begin maar als volgelingen van de D3 weten we, prachtige perioden wisselen zich af met minder-prachtige. Een 2-0 voorsprong; achterin op slot gooien is er bij onze jongens nog niet bij (en dat maakt het wel zo aardig natuurlijk).
    MVV wat bleekjes om de neus maar ze laten zich niet uit het veld slaan. Goed combinerend spelen ze zich in de wedstrijd en ze verschijnen regelmatig gevaarlijk voor Arne. Achterin staat het toch goed; onze vleugelverdedigers Baggio en Björn spelen geconcentreerd en laten zich ook aanvallend goed gelden. Kansjes voor MVV maar het is PSV D3 die toch de grotere kansen krijgt. Maar de kansen gaan er niet in; Jordan is nog een keer vlakbij maar treft de lat. Aan de andere kant is het wel MVV die de aansluittreffer weet te maken via een mooie combinatie.

Rust, de jongens staan al snel weer klaar om te beginnen maar de scheidsrechter is wat meer vermoeid geraakt van de eerste helft. Als de trouwens uitstekend leidende scheidsrechter er ook weer is, kan de tweede helft beginnen. Met angstige voorvermoedens het moet gezegd. De wind die de eerste helft heerlijk in de rug blies, blaast nu tegen de PSV-ers in. De opstelling omgezet met een nieuwe aanval: alleskunner Ruud op linksbuiten, Roland spits en Huseyin op de rechtsbuiten. De MVV-ers moeten zich instellen op deze vernieuwde voorhoede en de D3 komt een aantal keer gevaarlijk op en we krijgen nog mooie kansen om een veiliger 3-1 op het scorebord te zetten. Helaas de veiliger marge weten we niet te behalen.

Stan weet gevaarlijke hoge ballen keer op keer net te pareren maar dan toch ... een combinatie door het midden en de bal strak schuin in het hoekje. Onhoudbaar de 2-2. Een voorzet van Robin op Ruud kan nog de 3-2 voor PSV betekenen, maar Ruud komt net een centimetertje te kort om de bal op de goal te koppen. En dan is het natuurlijk aan de andere kant, een identieke goal eigenlijk voor MVV aan de vorige en 3-2 voor MVV.

Jammer genoeg blijft dit zo en wint MVV deze sportieve en spannende wedstrijd. We vonden allemaal dat de jongens toch wel een gelijk spel verdiend hadden gezien de kansenverhouding, maar MVV sprong vandaag efficiënter met de kansen om.