PSV O19 logo
Vitesse-Arnhem JO19-1 logo

Joël Piroe

Michal Sadilek

Deze competitiewedstijd tussen PSV O19 en Vitesse O19 werd niet gespeeld op het vertrouwde hoofdveld op De Herdgang, maar op het kunstgras van veld 4. Dit veld was speciaal voor deze wedstrijd sneeuwvrij gemaakt.

PSV begon iets te afwachtend aan de pot, dat resulteerde in de eerste minuten in een paar gevaarlijke momenten voor het doel van keeper Mike van de Meulenhof. Hierna pakte PSV de draad weer op en begon te voetballen zoals ze de laatste weken vaker gedaan hebben. Het is in de 26e minuut Amar Catic die op snelheid de achterlijn haalt en de bal teruglegt op de ingelopen Joël Piroe. Maar deze ziet zijn inzet op de vuisten van de keeper belandden. In de 32e minuut een identieke kans van Piroe, alleen nu wordt de bal teruggelegd door Zakaria Aboukhlal en schiet de PSV-spits weer op de vuisten van de Vitesse-goalie. Een minuut later is het dan wel raak. Maxime Soulas controleert de bal uit een voorzet met de borst en legt deze  klaar voor dein lopende Michal Sadilek. De aanvoerder van PSV schiet de bal van af rand zestienmeter in het dak van het doel binnen: 1-0. Met een verdiende voorsprong gaat PSV de rust in.

Meteen na de rust is het in Justin Lonwijk die op rechts de vrijstaande Aboukhlal aan speelt. Deze ziet Piroe in de zestienmeter staan en ditmaal is het wel raak voor de spit van PSV O19: 2-0. Een fraai doelpunt. Hierdoor lijkt de wedstrijd al vroeg in de tweede helft gespeeld. Het duurt dan tot de 67e minuut voordat er weer een mogelijkheid gecreëerd wordt door PSV. Een mooie opening van Lonwijk op Sekou Sidibe. Deze neemt de bal keurig aan en gaat buitenom bij zijn tegenstander. Zijn schot gaat helaas maar net voorlangs. Hierna zijn er nog wat kleine kansjes voor de jongens van Mark van Bommel, die het achterin weer goed had staan. De verdediging van PSV gaf weinig tot niets weg. Het had nog 3-0 kunnen worden in blessuretijd, maar de inzet na een goeie combinatie tussen Piroe en Lonwijk werd door een verdediger van Vitesse van de doellijn gehaald.

De eerstkomende wedstrijd voor de competitie is op zaterdag 17 maart uit bij ADO Den Haag, daartussen zitten nog een uitwedstrijd voor de beker tegen Sparta Rotterdam op dinsdag 13 maar (16.00 uur) en een oefenduel met Fortuna Sittard (7 maart).

Opstelling PSV O19: Van de Meulenhof , Wallenburg , Daverveld , Soulas , Theunissen , Sadilek (61” Sidebe), Aboukhlal , Van de berg (46”Schoonbrood) , Piroe , Lonwijk , Catic (87”oostenbrink).