0-0
3 maart, 00:00
AZ Alkmaar O15  logo

De teller staat op 4....de teller van het aantal gelijke spelen achter elkaar (incl bekerwedstrijd). Wat zou het op deze doordeweekse dag worden? De voortekenen wezen bijna allemaal op wederom een gelijkspel. Immers: het is vandaag 3 maart. Oftewel: 3-3. Maar ook de 3 van een gelijkspel op het totoformulier. Maar hopelijk zou vandaag de 3 staan voor de 3 punten die we hard kunnen gebruiken om aan te sluiten bij de kopgroep van de kampioenspoule.

Tegenstander vanavond: AZ. De ploeg die in de kwalificatieronde met een straatlengte voorsprong eerste werd in de Noordelijke poule. Oftewel: een pittige tegenstander.

Meteen in de eerste minuut een corner voor de thuisploeg. Via de kluts wordt deze weg gewerkt. Het spel golft wat op en neer, met veel slordigheden aan beide zijden.
    Na 3 minuten spelen mag PSV een vrije trap nemen. De indraaiende bal wordt door de AZ-doelman weg gestompt en AZ komt er snel uit. De counter wordt echter al vlug in de kiem gesmoord. In de 7e minuut mag PSV wederom een vrije trap nemen, makkelijk gegeven door de warrig leidende arbiter. Op 20 meter afstand posteert Sekou zich achter de bal. Hij vuurt met een listige stuit, maar de AZ keeper staat op de juiste plek, en maakt de vrije trap onschadelijk.
    PSV komt hierna wat beter in de wedstrijd en domineert, terwijl AZ hier voornamelijk lange ballen tegenover stelt. Na 12 minuten een mooie pass van Joop Daniels tussen de verdedigers van AZ door, waarna Sekou op de goal af kan. Hij licht de bal echter op het dak van het doel. Meteen hierna een gevaarlijke bal breed door Abou waardoor AZ kan onderscheppen, maar de bal wordt slecht verwerkt en Lucas kan makkelijk de bal oppakken, zonder gevaar.

Hierna krijgt Joep een schotkans van net buiten de zestien, maar met zijn linkerbeen weet hij het net niet te vinden. Een goede fase van PSV op het donkere (slecht verlichtte) kunstgrasveld.
    Halverwege de eerste helft stuurt Greg Yasin diep, zijn voorzet beland helaas bij de goalie voor de inlopende Joop gevaarlijk kan worden. Meteen hierna een goede individuele actie op rechts van Sekou, die de bal rand zestien bij Yasin aflevert, maar de keeper redt AZ opnieuw. AZ kan hier buiten twee ongevaarlijke corners, niets tegenover stellen en we gaan met 0-0 de rust in.

In de rust blijkt dat Joep niet verder kan en hij wordt vervangen door Arne. De wedstrijd was in de tweede helft wat vlakker dan in de eerste helft. Ook de wissels van trainers Edwin en Eric konden hierin helaas geen verandering brengen. PSV was wel de iets betere ploeg, en gaf niks weg, maar we konden de wedstrijd niet echt "killen".

De laatste 10 minuten een slotoffensief met verschillende corners en vrije trappen voor de rood-witten, maar het net werd helaas niet meer gevonden. Met 0-0 terug de bus in naar Eindhoven, en zaterdag gaan we tegen VVV proberen weer een driepunter bij te schrijven.

Lucas Derks; Gregory Kuisch, Abou Kone, Tijn Daverveld, Bryan van Hove (63' Joey Verhoeven); Evert Linthorst, Koen Oostenbrink (52' Vince Colpaert), Joep Hakkens (36' Arne Bens); Sekou Sidibe (c), Yasin Aalillou, Joop Daniels (56' Sem van den Broek)