PSV D3 logo
Lierse SK 011 logo

0’-20’
    Het was gisteren op de Herdgang nog eens een goeie ouwe Nederland-Belgie.
    Na de vorige klapper tegen Zulte Waregem ( 4-4 ) dacht de aanhang van de D3 dat zij nu wel op de hoogte waren van de sterkte van het Belgisch voetbal.
    En wat is de sterkte van het Belgische voetbal, het resultaat staat voorop en dit gaat samen met efficiënt no nonsens voetbal.
    Geen gepingel, gewoon stevig in de duels en diepe ballen op de snelle spitsen. En dit wordt met respect geschreven, want Lierse is geen slecht elftal, integendeel…

En dit zal PSV geweten hebben, want na 2 minuten stond het al 0-1.
    De storende en hard werkende spits van Lierse recupereert een bal en legt terug op de aansluitende middenspeler.
    Die stuurt de spits meteen diep, Armando kan nog aanklampen, maar kan niet beletten dat de aanvaller beheerst naast een kansloze Stan binnenduwt.

PSV kan daar weinig kansen tegenover zetten. Er zijn wel schotjes van Cody, Ruud en Luc, maar telkens zonder de echte overtuiging om te scoren.
    Al zou deze laatste dat echt wel graag doen, want Luc werd door trainer Colin in de aanval geplaatst omdat “Lukie” een leven als spits wel zou zien zitten.
    Maar, tot dan toe lukte het nog niet.

Het was Lierse, dat na 13 minuten de 0-2 op het bord zet. Weer blijft de Lierse spits op de middenlijn hangen en zijn het de overenthousiaste PSV-ers die dan allemaal mee
    naar voor trekken. Als de spits dan gelanceerd wordt komt iedereen te laat en valt zijn schot over een goed uitgekomen Stan op de dwarsligger. Een gevolgde middenspeler
    heeft dan maar voor het binnenduwen, en doet dat dan ook met veel plezier. 0-2.

Nu komt het antwoord van PSV wel. Ruud die goed de diepte ingaat, zijn verdediger uitschakelt en op doel knalt, ziet zijn schot nog geweerd door de doelman.
    Maar Cody knalt in de rebound genadeloos binnen. 1-2. En wij supporters denken dan, erop en erover.
    Helaas, niets is minder waar, Baggio moet nog alles uit de kast halen om de bezoekers niet nog verder laten uit te lopen. Hij doet dat op zijn Baggio’s, fair en met een knappe tackle op de bal.

Er wordt ook nu weer 3 keer 20 minuten gespeeld. En de eerste 20 minuten was PSV individueel sterker, technisch beter ook, maar Lierse was veel efficiënter.

20’-40’
    De tweede 20 minuten beginnen opnieuw in mineur. Een opkomende middenvelder loopt gewoon door het midden, ontwijkt weliswaar een paar verdedigers en komt oog in oog te staan met Stan,
    hij verkleint zijn doel goed, maar de midspeler vindt toch nog een gaatje naast Stan waar de bal precies inpast. 1-3.

Er werden ook geen echte kansen meer gecreëerd door PSV, het was steeds net niet.
    Dat had waarschijnlijk wel te maken met de organisatie van de bezoekers, want daar klopte het.

Als dan de echte wil om te winnen ontbreekt... Maar dat is het verschil in opleiding natuurlijk. Ofwel ga je voor het resultaat, een overwinning,
    Ofwel kies je voor techniek en acties, met het resultaat (voorlopig nog) als bijzaak. Alhoewel iedere voetballer wil winnen natuurlijk.

40’-60’
    op naar de laatste 20 minuten.
    Luc die in de spits hard werkt krijgt opnieuw de kans op een schot, maar nu zit de doelman ertussen. Zijn rebound wordt geblokt door een verdediger.
    Armando schiet een vrije trap over en 1 minuut later knalt Jordan een vrije trap naast.
    Bij de warming up vliegen die er allemaal staalhard onder de lat binnen ??? Waar wringt het schoentje ??? Druk jongens ??? Natuurlijk niet, gewoon pech.
    Net voor tijd grijpt Arne nog goed in op een schot van de bezoekers en voorkomt zo de 1-4.

1-3 is dan ook de eindstand.

De wedstrijd deed een beetje denken aan de heenwedstrijd tegen RODA. Weinig echte kansen om te scoren, en ook weinig vlotte combinaties.
    Ja jongens, na de wedstrijd tegen Schalke 04 weten we dat jullie allemaal schitterende voetballers zijn, dus verwacht de aanhang dit ook.
    Maar we blijven natuurlijk als echte supporters allemaal achter jullie staan, en de resultaten die volgen op termijn ook wel. Kop op en vooruitkijken naar de volgende wedstrijd !!!