3. Doelpunt

Shi-jon Martina
  4. Wedstrijdverslag

Het verslag

PSV begon sterk aan de wedstrijd en binnen tien minuten stond PSV al met 2-0 voor in Arnhem . PSV had een groot deel van de wedstrijd de controle over de wedstrijd. Uiteindelijk werd een ruime 5-1 overwinning behaald.

Na vier minuten had PSV de eerste kans van de wedstrijd en die werd direct benut. Yaël Gil y Muinos speelde een lange bal op Ruben van Bommel. De voorzet van Ruben werd door Jesper Uneken in de verre hoek ingeschoten, 0-1. PSV zakte daarna in en liet Vitesse komen. Hierdoor kon PSV in de negende minuut wederom scoren. Jaivy Lourens stuurde Ruben van Bommel weg, deze legde de bal breed en het was wederom Jesper Uneken die scoorde, 0-2. Vitesse ging daarna op zoek naar de aansluitingstreffer, maar de verdediging van PSV stond goed waardoor Vitesse nauwelijks kansen kon creëren. De enige echte kans in de eerste helft had de thuisclub in de 26e minuut. Een speler van Vitesse kwam alleen voor de PSV-goalie maar Niek Schiks was alert en redde de inzet. PSV kreeg nog enkele mogelijkheden voordat het de wedstrijd in de 35e minuut definitief in het slot gooide. Iggy Houben schoot vanaf de achterlijn fraai via de binnenkant van de paal de 0-3 binnen.

PSV had vanaf het begin van de tweede helft de wedstrijd verder onder controle. In het eerste deel van de tweede helft creëerde het echter weinig mogelijkheden. En die enkele mogelijkheden die het wel kreeg, werden niet benut. Vitesse kon ook niet echt een vuist maken zodat het leek alsof de wedstrijd naar het einde voort kabbelde. In het laatste kwartier viel er daarentegen toch nog genoeg te genieten. In de 55e minuut speelde Sven Simons de bal op Ruben van Bommel. Ruben zette de bal voor en Iggy Houben tikte zijn tweede goal van de wedstrijd binnen, 0-4. Twee minuten later werd een strak schot van Julian Kuijpers tot corner verwerkt en uit doe corner kopte Yaël Gil y Muinos de bal tegen de lat. In de tegenaanval had Vitesse twee goede kansen die beide niet werden benut. In de laatste minuut wist de thuisclub dan toch nog te scoren. Nadat PSV in de aanval gemakkelijk balverlies leed wist Vitesse in de tegenaanval te scoren, 1-4. Dit leek de eindstand te worden maar in blessuretijd begon Jaivy Lourens aan de linkerkant van het veld aan een lange rush. Hij omspeelde enkele Vitesse spelers, legde de bal breed en het was Shi-jon Martina die de 1-5 binnen kon tikken.

Opstelling: Niek Schiks, Milan Vossen (35’ Julian Kuijpers), Luc Netten, Yaël Gil y Muinos, Jaivy Lourens, Matteo Dams (24’ Sven Simons), Iggy Houben, Milan Govaers, Jesper Uneken (44’ Shi-jon Martina), Chahid el Allachi, Ruben van Bommel.