3 februari, 11:00
Willem II JO13-1 logo

Tim van den Heuvel

Renzo Tytens

Zaterdag was Willem II O13 te gast op de Herdgang, voor de competitiewedstrijd tegen PSV O13. In de uitwedstrijd had PSV met 1-7 gewonnen.  Maar zaterdag werd de score niet zo hoog, in een matig duel wist PSV wel met 2-1 te winnen.

De doelstelling van PSV was duidelijk, er moest gewonnen worden om de aansluiting met de bovenste teams te behouden. Na het eerste  fluitsignaal is duidelijk dat Willem II niet van plan is om PSV ruimte te geven om te voetballen. Men houd de ruimtes zeer klein en zet meteen druk op de PSV-spelers. Een mooie uitdaging voor PSV dus om toch tot hun favoriete positiespel te komen.

In de 5e minuut ziet het er naar uit dat PSV de score gaat openen, Renzo Tytens weet een goede voorzet voor het doel te krijgen, de vrijstaande Michon Roelofs kan zo  binnenkoppen, maar raakt de bal totaal verkeerd waardoor deze langs gaat. Na een rush langs de zijlijn is het Tim van de Heuvel die de bal in de 12e minuut in de korte hoek binnen weet te schieten: 1-0.  Vijf minuten later is het Emir Bars die de bal goed vrijspeelt op het middenveld en een goede dieptepass op Renzo aflevert. Deze weet zijn directe tegenstander af te schudden en vanuit een moeilijke hoek schitterend te scoren: 2-0.  Zou PSV net als in de uitwedstrijd er nu ook weer een doelpuntenfestijn van gaan maken?  Daar hadden de spelers van Willem II geen zin in om aan mee te werken. Gegroepeerd spelend wisten ze te voorkomen dat PSV verder uitliep. Er waren wel kansjes voor PSV, maar behalve een bal op de paal, waren deze niet echt gevaarlijk. Maar ook Willem II had in de eerste helft enkele grote kansen om te scoren, maar ook daar zat het niet echt mee. Toch wist Willem II in de 27e minuut te scoren,  zo konden beide teams gaan rusten met een stand die nog alle kanten uit zou kunnen.

Trainer Tim Wolf gaf in de rust dan ook aan niet tevreden te zijn met het PSV spel. Waarom in een midweekse wedstrijd men wel Feyenoord van de mat kan spelen en men enkele dagen later tegen Willem II in een veel te laag tempo speelt, was ook voor de trainer een raadsel. Ook meer beleving werd er verwacht in de tweede helft. Maar echt veel beter werd het helft niet.  Willem II bleef gegroepeerd spelen en PSV kon er zich niet doorheen spelen. Zodoende werd het geen goede wedstrijd, maar een wedstrijd die zich vooral op het middenveld afspeelde. De PSV-spelers toonde wel meer beleving als is de eerste helft, maar kwam mede door het spel van Willem II niet in hun ritme. Zo kon toch de  overwinning gevierd worden na afloop.

Geen goede wedstrijd vandaag, maar met karakter in de tweede helft toch laten zien dat men een overwinning over de streep kan trekken. Nu hebben de boys een weekje vrij om van het carnaval te gaan genieten.  Hierna kan men zich weer op gaan laden voor het vervolg van de competitie. Op 17 februari is N.E.C te gast in Eindhoven.