3 februari, 12:00
NEC/FC Oss JO17-1 logo
PSV O17 logo

Het verslag

Voor aanvang van de wedstrijd had ik niet gedacht dat N.E.C. zo verdedigend zou voetballen. We wisten wel dat ze compact zouden gaan voetballen, maar alleen maar op eigen helft blijven voetballen hadden we niet gedacht.

N.E.C. speelde met vijf verdedigers en vier middenvelders en één diepe spits, maar PSV bleef maar aandringen om een goal te forceren. Zo werd in de 7e minuut door Beslan Sagov, uit een corner van Nigel Thomas, op de lat gekopt. PSV bleef maar aandringen maar moest oppassen voor N.E.C. dat toch ook een paar keer gevaarlijk counterde. Maar het kwam uiteindelijk niet verder dan de zestien meter lijn van PSV.

De tweede helft begon zoals het was geëindigd. N.E.C. bleef verdedigend voetballen, maar verraste de verdediging van PSV met een counter. Daaruit werd de 1-0 gescoord. Verder bleef het voor PSV moeilijk om een goede kans te creëren om de 1-1 te forceren. In de 67e minuut kreeg PSV weer een teleurstelling te verwerken. Een verdediger van PSV kopte de bal in eigen doel, 2-0, en zo eindigde de wedstrijd in het voordeel van N.E.C.

Opstelling: 1 Maxime Delanghe; 2 Shurandy Sambo, 3 Mees Kreekels, 4 Mathijs Bel (59, Elgro King ), 5 Ian Maatsen;  6 Damian Timan, 7 Beslan Sagov, 8 Andi Koshi; 9 Yorbe Vertessen, 10 Mathias Kjolo en 11 Nigel Thomas.
    Wisselspelers: 12 Elgro King, 14 Dennis Vos, 15 Jochem van Dijk en 16 Jurre Schaafsma.