3-0
2 december, 13:00
AZ JO15-1 logo

December staat dit seizoen voor PSV O15 in het teken van Noord-Holland. Het team speelt nog twee wedstrijden voor de winterstop en bij allebei komt de tegenstander uit die provincie. In competitieverband speelt het eerst tegen AZ en daarna treft het Volendam. Beide ploegen staan op dit moment boven PSV. De tegenstander van vandaag, AZ, is zelfs de trotse koploper. Het leidde in elf wedstrijden nog maar één keer puntverlies (2-2 tegen Ajax) en heeft een duidelijk doelsaldo van 28 voor en slechts 6 tegen. Een tegenstander van formaat dus voor het als vijfde geklasseerde PSV.

Het eerste schot op doel in de wedstrijd, in de derde minuut, kwam van PSV zijde. De keeper kon het schot van Milan van de Riet echter simpel pakken. Een minuut later werd er wel gescoord zonder dat er op goal geschoten werd. Keeper Aron van Lare tikte ongelukkig een harde voorzet van de flank in eigen doel: 1-0. Een zeer ongelukkig moment voor de goalie die dit seizoen al vaak reddend optrad. Nadat AZ in de 10e minuut voorlangs schoot, kwam PSV steeds beter in de wedstrijd. Het kreeg ook wat mogelijkheden, met name omdat Jasper Huijzer er aan de rechterkant af en toe goed doorkwam. Maar een inzet van Milan werd net geblokt en Mylian Jimenez zag tweemaal een schot naast en over het doel gaan. Vlak voor rust kreeg AZ nog een kans na een slippertje in de PSV defensie. Gescoord werd er niet meer, zodat beide teams met een 1-0 stand de warme kleedkamer op konden zoeken.

In de tweede helft kreeg AZ meteen al een grote kans om de stand naar 2-0 te tillen, maar het schot van de AZ speler ging naast. Even later redde Aron toen de snelle spits de kans kreeg om in de korte hoek te schieten waarna een minuut later Mylian van 20 meter mocht uithalen. Hij kon te weinig kracht en snelheid in het schot leggen om de AZ-goalie te verschalken. Na een uur spelen kreeg Milan de kans op de gelijkmaker. Een vrije trap werd door Mylian ingebracht, weggewerkt door AZ waarna Mohamed Nassoh de afvallende bal kom schieten. Hij raakte de bal niet lekker, maar toevallig belandde de bal bij de tweede paal voor de voeten van Milan die daar zo van schrok dat hij niet vol uit kon halen. PSV speelde inmiddels met drie man achterin om iets te forceren. Maar in plaats van dat de gelijkmaker viel, bouwde AZ de voorsprong uit. Een speler kreeg teveel ruimte op randje zestien, mocht draaien en rondde vervolgens fraai af door de bal vol in de kruising te trappen. Dat AZ vlak voor tijd de geflatteerde 3-0 nog op het scorebord zette was alleen goed voor de statistieken.

PSV verloor dus voor de derde maal. Wederom van een tegenstander die boven de Eindhovenaren stond. En kreeg wederom goals in een topper tegen. Het kreeg van de tien goals die het in de gehele competitie incasseerde, maar liefst negen in topwedstrijden tegen. En slechts één in de duels tegen ploegen die onder het team staan. Wat dat betreft geven deze statistieken geen goed vooruitzicht op het laatste duel voor de winterstop volgende week. Want dan komt Volendam naar De Herdgang en die ploeg staat net boven PSV op de vierde plaats. Zaak om de statistieken dan om te buigen.

Opstelling: Aron van Lare (c); D'Leanu Arts, Jenson Seelt, Jesse Giebels (57' Martijn Zuijderwijk), Nawaaz Landfeld; Mylian Jimenez, Dylan Hopman (39' Cel Teunen), Dyon Dorenbosch; Jasper Huijzer, Milan van de Riet, Mohamed Nassoh.

Gele kaart: Milan van de Riet