5-0
2 december, 00:00
PSV D2 logo
Helmond Sport D2 logo

In de eerste helft was het een gelijk opgaande wedstrijd. Beide teams probeerden met snelle combinaties de vrije man te vinden. De verdediging van beide teams stond goed zodat er nauwelijks kansen werden gecreëerd. De weinige mogelijkheden die er waren gingen net naast of werden door beide keepers gepareerd. De ruststand was dan ook 0-0.

PSV begon sterker aan de tweede helft en dit werd direct in doelpunten uitgedrukt. In de 32e minuut speelde Jeremy de bal op Genrich. Genrich kapte een verdediger van Helmond Sport uit en schoot in de verre hoek de 1-0 binnen. Vanaf de aftrap van Helmond Sport zette Genrich direct druk op de verdediging van de bezoekers waardoor hij de bal in zijn bezit kreeg. Genrich ging alleen op de keeper van Helmond Sport af en tikte de 2-0 binnen. Zo stond PSV binnen drie minuten in de tweede helft op een comfortabele voorsprong. PSV ging goed door en hield Helmond Sport onder druk. De bezoekers kregen hierdoor niet de mogelijkheid om terug in de wedstrijd te komen. In de 40e minuut vergrootte PSV de voorsprong. Een uittrap van de bezoekers werd door Jeremy onderschept. Jeremy schoot vanaf de rand van het zestienmetergebied hoog in het doel, 3-0. Twee minuten later was het weer raak. Mathijs dribbelde op en speelde de bal naar Luuk. Luuk schoot vervolgens in de verre hoek de 4-0 binnen. PSV behield het veldoverwicht en dit leverde twee minuten voor tijd nog een doelpunt op. Na goed doorzetten van PSV kwam de bal uiteindelijk bij Jur terecht. Met een hoge boogbal schoot hij de bal achter de goalie van Helmond Sport, 5-0. Dit was ook de eindstand.

Strijbosch (Verhoeven), Cox, Manu, Lonwijk (De Schutter), Fonville (Bora Deyonge), Verschut (N. Munsters), Nassoh (Antonisse), N. Munsters (Tielemans), Sillé, Clabbers, Van der Burgt.