2x
    Elvic Jager

Julian Kwaaitaal

O15 vechtend naar punt

PSV O15 behaalde vorige week zijn tweede overwinning in de najaarscompetitie door in en tegen Utrecht met 2-4 te winnen. Tegenstander van dit weekend Feyenoord verloor tot op heden juist twee keer en tankte vorig weekend vertrouwen door flink uit te halen tegen Excelsior: 9-0. Eerder dit seizoen gingen de Eindhovenaren de bietenbrug op door een 3-1 nederlaag in Rotterdam. Ondanks dat het een deel van de wedstrijd tegen een numeriek ondertal speelde (de Feyenoord-doelman moest met rood het veld verlaten), kon het een 2-0 achterstand niet meer goedmaken. Maar nu: nieuwe kansen!

De eerste kans van de wedstrijd was voor PSV toen aanvoerder Jason van Duiven in de 5e minuut met een vlammend schot de kwaliteiten van de Feyenoord-doelman testte. Twee minuten later was het wél raak, alleen aan de andere kant toen de snelle Feyenoord-spits via binnenkant paal de 0-1 scoorde. PSV liet het koppie niet hangen en kwam weer snel langszij. Keeper Tijn Smolenaars had een knappe crosspass op de diepgaande linksback Renzo Tytens in huis, waarna Renzo de bal hard en strak voorgaf waar Elvic Jager de bal bij de tweede paal binnenwerkte: 1-1. Het spel golfde in hoog tempo op en neer en beide ploegen kregen mogelijkheden. Isaac Babadi was een keer er bijna door en een kopbal van Feyenoord ging over. Halverwege de eerste helft had PSV op voorsprong moeten komen toen na goed duellerend werk van Jason vervolgens een twee tegen één situatie ontstond. Isaac ging voor eigen succes maar zag zijn schot op de paal uiteenspatten. Even later zwijnde PSV toen van dichtbij Feyenoord ook het aluminium raakte. Met nog een kwartier te spelen leek PSV op voorsprong te komen toen Tim van den Heuvel een goede voorzet gaf maar de vrijstaande Jason kon onvoldoende kracht en richting aan zijn kopbal geven om de doelman te passeren. Het was slechts een waarschuwing, want een paar minuten later kwam PSV alsnog op voorsprong. Isaac pikte de bal op halverwege de Feyenoord-helft en ging de zestien in, waarna hij voorgaf en Elvic bij de tweede paal wederom de bal binnentikte: 2-1. Helaas kon het de voorsprong niet tot aan de rust vasthouden. Want vlak voor het fluitsignaal kon de Feyenoord-spits van dichtbij de 2-2 scoren.

Na rust was het niveau iets lager en de wedstrijd rommeliger. Er gebeurde niet veel voor de beide doelen en bij PSV lag dat vooral aan de slordige passing in de eindfase. Eigenlijk uit het niets kwamen de gasten in de 53e minuut weer op voorsprong. Ditmaal was het niet de Feyenoord-spits, maar een PSV-verdediger die in zijn ijver de bal weg te werken, zijn eigen doelman kansloos liet. PSV moest weer in de achtervolging dus en werd in de 78e minuut dreigend toen Jason een lange trap van keeper Tijn verlengde richting de ingevallen Khaled Razak, maar de Rotterdamse goalie was attent en kwam snel zijn doel uit. Een minuut later kon Jason een voorzet van Reda El Meliani op doel koppen, maar helaas was het ook nu niet raak. Vlak voor tijd kreeg PSV dan toch eindelijk loon naar werken. Na goed voorbereidend werk van Khaled kon Julian Kwaaitaal hard en hoog uithalen en plofte de bal prachtig hoog in het Rotterdamse doel: 3-3.

Daar bleef het bij zodat beide ploegen een punt bij hun totaal konden tellen. Voor PSV had er misschien iets meer ingezeten. Van de andere kant werkte het tweemaal een achterstand weg en kwam het pas heel laat op 3-3. En moest het tevreden zijn dat het nog een punt pakte. Volgende week volgt de uitwedstrijd tegen koploper Ajax.

Tijn Smolenaars; Bram Rovers, Brian van den Boogaard (40/Reda El Meliana), Joëll Gill'ard, Renzo Tytens; Tijn Vergeldt (61/Arthur Piedfort), Tim van den Heuvel, Isaac Babadi; Elvic Jager (58/Khaled Razak), Jason van Duiven (c), Julian Kwaaitaal.

Gele kaart: Brian van den Boogaard, Jason van Duiven, Tim van den Heuvel