3. Doelpunt

Ruben van Bommel
  4. Wedstrijdverslag

PSV terug in de titelrace

PSV deed zaterdag in Sittard waarvoor het was gekomen, drie punten pakken en een plaatsje stijgen op de ranglijst, zodat het weer een van de begeerde bovenste plaatsen zou innemen. Hoewel PSV niet zo’n monsterscore wist neer te zetten als in de eerdere thuiswedstrijd, toen Fortuna er met 7-0 van langs kreeg, behaalde het team zonder al te veel moeite een prima resultaat: 0-3.

De eerste helft oogde PSV nog wat tam en creëerde het buiten enkele mogelijkheden geen hele grote kansen. De status van de meest productieve ploeg in de competitie werd in ieder geval niet waargemaakt, terwijl Fortuna als minst productieve team het keeper Niek slechts een keer lastig wist te maken met een afstandsschot dat hij prima verwerkte. Niettemin kwam PSV binnen een kwartier op voorsprong na een met een lange bal ingezette aanval. Yaël stuurde de al vertrokken Lars richting het Limburgse doel, die alleen voor de goal rustig bleef en op zijn gemak een hoek uitzocht, 0-1.

In de tweede helft stelde PSV koel orde op zaken. Waar aanvoerder Jesper in de 43e minuut nog een vrije kopkans miste, was het twee minuten later wel raak. De opgekomen Coen legde de bal precies op het hoofd van de bij de eerste paal inlopende Mido, die prima binnenkopte, 0-2. In de 58e minuut zorgde Ruben nog voor de 0-3 na een voorbereidende actie van de opgestoomde Julian, die de bal in het strafschopgebied neerlegde bij de vrijstaande Ruben. Die aarzelde niet en schoot de bal ineens hard in de verre hoek. Een bijzonder nuttige en welkome overwinning voor O16, dat door de winst weer naar de veilige derde plaats op de ranglijst is gestegen. Hoewel enerzijds de achterstand op de koploper slechts drie punten bedraagt, hebben anderzijds zowel de ploegen direct boven als onder PSV een wedstrijd minder gespeeld. Het blijft dus spannend in de competitie van de O16.

PSV speelt woensdag aanstaande thuis om 17.00 uur vriendschappelijk tegen VVV. De eerstvolgende competitiewedstrijd is op 23 november om 12.45 uur uit tegen Dordrecht.