3. Doelpunt

Gino Verhulst
  4. Wedstrijdverslag

PSV O13 wint na doelpuntenregen in Groningen

Na een eerdere 11-0 zege heeft PSV ook de tweede wedstrijd tegen FC Groningen in winst omgezet. De Eindhovenaren trokken in een waar doelpuntenfestijn met 3-6 aan het langste eind.

De wedstrijd was nog maar net begonnen, toen PSV al tegen een achterstand aankeek. Een diepe bal van FC Groningen werd niet goed verwerkt, waarna een verdediger van de Eindhovenaren de bal ongelukkig achter zijn eigen doelman tikte. PSV raakte niet van slag en kwam al snel op gelijke hoogte. Met een fantastische pass bereikte Abdullah Hekmat de snelle Joep Willems. De buitenspeler ontsnapte aan de aandacht van de Groningen-defensie en prikte de bal onder de keeper door. Halverwege de eerste helft kwam PSV ook op voorsprong. Isaï Middag kreeg de bal in de zestien aangespeeld, kapte zich goed vrij en verschalkte de doelman met een tegendraads schot. PSV bleef de betere partij en kreeg een aantal uitstekende kansen. Zo belandde een lob van Isaï Middag net naast het doel, testte Benjamin Khaderi de Groningen-doelman met een hard schot en werd de daaropvolgende rebound bijna een prooi voor Gino Verhulst. Aan de overzijde was ook Groningen nog gevaarlijk, maar een poging van afstand belandde op de lat. Vlak voor rust leek PSV de wedstrijd te beslissen met een derde doelpunt. Yalen Meulendijks zette sterk door op de rechterflank en legde de bal terug op Gino Verhulst. De spits kwam goed voor zijn tegenstander en zette zo de 1-3 ruststand op het scorebord.

Na de thee ging PSV verder met waar het het eerste bedrijf mee had afgesloten: het scoren van een doelpunt. Dichano Bulo snelde voorbij zijn tegenstander en gaf een prima voorzet bij de tweede paal, welke door Joep Willems binnen werd getikt. Heel lang kon PSV echter niet genieten van deze goal, aangezien Groningen in dezelfde minuut nog tegen wist te scoren. Een lange bal werd wederom niet goed ingeschat door de PSV-defensie, waarna de spits van FC Groningen vrij op doel afkon. Oog-in-oog met PSV-doelman Lucca Kiaba faalde hij niet. Toch lieten de Eindhovenaren zich niet van de wijs brengen door deze tegengoal en ging het verder op jacht naar kansen. Zo kreeg Boet Mulders een enorme mogelijkheid en eindigde een poging van Benjamin Khaderi net over de lat. Even later was de ploeg toch succesvol, toen Joep Willems diep werd gestuurd. De aanvaller was niet zelfzuchtig en legde de bal breed op Isaï Middag, die simpel binnen kon tikken. Nadat Groningen terug was gekomen tot 3-5, opnieuw kreeg de spits van Groningen vrije doortocht richting het doel, voltooide Isaï Middag nog zijn hattrick. Pieter van der Beek passeerde op de achterlijn zijn tegenstander en legde terug, waarna de middenvelder in blessuretijd zijn derde treffer op het bord zette. Een eenvoudige, maar ook leerzame overwinning dus voor de Eindhovenaren.

Het team herstelde zich goed van een vroege achterstand en speelde zich naar vele kansen, maar gaf deze aan de andere zijde ook wel heel makkelijk weg. Komende week mag PSV O13 dit zien te verbeteren, als AZ op bezoek komt.