2-0
2 november, 10:30
AZ JO14-1 logo

Slordig O14 verliest

Op een regenachtig, winderig sportpark in Wijdewormer, moest PSV O14 afgelopen zaterdag aantreden tegen AZ O14. Na zeventig minuten kon PSV zeggen dat het de betere ploeg was, maar AZ hield de punten in eigen zak. De Alkmaarders gingen veel beter met de kansen om, waardoor er na afloop een 2-0 stand op het scorebord stond.

PSV begon fel en goed aan de wedstrijd, dit resulteerde in de 11e minuut in een grote kans voor Onesime Zimuangana, hij kwam een-op-een met de AZ doelman, maar kreeg de bal net niet goed onder controle, waardoor de AZ doelman net redding kon brengen. Uit de snelle uitbraak wistt AZ wel te scoren. PSV bleef het wel proberen, maar wist niet gevaarlijk te worden. Voetballend was het niet verkeerd, maar de kansen benutten is ook een kunst. Wel was PSV nog gevaarlijk uit een corner, maar de kopbal van Bos gaat net over. De ploeg bleef te veel over de as voetballen, terwijl het daar veel te druk was. De rust werd gehaald met een 1-0 achterstand, maar gezien het spelbeeld was er nog niet veel aan de hand.

In de tweede helft eigenlijk hetzelfde beeld als in de eerste helft, PSV goed voetballend, maar voorin niet echt gevaarlijk. AZ had in de 65e minuut de eerste kans van de tweede helft. Deze bal ging nog net voorlangs, maar had wel een waarschuwing moeten zijn. Eén minuut later was het namelijk wel raak, een schuiver ging net voorbij de handen van PSV-doelman Janssen. 2-0 met nog vijf minuten te gaan, dan kun je wel zeggen dat de wedstrijd gespeeld is.

Dus kortweg gezegd had PSV het zaterdag zelf laten liggen, maar kansen benutten hoort ook bij voetbal. AZ daarentegen had de kansen die ze kregen wel optimaal benut. Dat was dan vandaag ook het verschil. Volgende week zal de O14 een vriendschappelijke wedstrijd spelen tegen FC den Bosch, om 12:30 op PSV Campus De Herdgang.