2 november, 00:00
Vitesse A1 logo
PSV A1 logo

Vandaag op bezoek op het op een na mooiste jeugdcomplex van Nederland, Vitesse.
    We willen graag bijblijven bij de top. Dus is winst gewenst. Het is een wedstrijd die over en weer gaat met in de eerste twintig minuten weinig kansen. Er is geen controle, slechte balaannames, passes die niet aankomen en een bezoek aan Hans Anders zou voor sommige wel een oplossing kunnen zijn om het verschil tussen zwart en rood te bepalen.
    Na een kleine twintig minuten is een aanval over rechts van Vitesse een reden voor Ryan om mee te verdedigen en hij legt de bal in de zestien panklaar voor de nr. 2 van Vitesse en Zeus is te laat op de grond en de 1 - 0 is een feit. We krijgen wel een overwicht maar kunnen de kansen niet benutten. Tot een klein half uur gaat het zo door. Dan neemt Olivier een corner en de ingeschoten bal gaat over. Alleen is daar wel een hand van een speler van Vitesse voor nodig dus penalty. Mohamad neemt de verantwoording en de stand is gelijk. Het blijft rommelig, onrustig en slordig. (is eigenlijk allemaal t zelfde).
    Dat gaat zo door tot de 84 ste minuut. Dan wordt een schot weer met de hand van richting veranderd en krijgen we een vrije trap op een twee meter buiten de zestien. Klaar staan Mohamad en Jordy. Na wat overleg is het Jordy die de bal met een knal in de linkerbovenhoek schiet. 1 - 2.
    We zetten nog even aan en na nog een stuk of acht bange minuten fluit de goed leidende scheids voor het einde. De drie punten zijn voor de ploeg die er wel het meeste recht op heeft maar in deze wedstrijd ook de gelukkigste is geweest.
    Vandaag weer zo’n wedstrijd met pieken en dalen. Komende dinsdag de lange reis naar het hoge noorden. Dan kunnen we weer vol aan de bak.