1-1
2 november, 00:00
PSV C1 logo
Feyenoord C1 logo

Net als bij de grote meneren, is een wedstrijd tegen Feyenoord niet zomaar een wedstrijd. Maar altijd één met een speciale lading. Zo ook deze wedstrijd. Want het ging in een rechtstreeks duel om niets meer en minder dan wie (voorlopig?) de koppositie innam.

PSV stond er het beste voor met 16 punten uit 6 duels. Feyenoord volgde op de 2e plaats met 14 punten uit ook 6 duels. Het doelsaldo van Feyenoord was echter duidelijk anders met 32 goals voor en 10 tegen, waar PSV 17 om 2 noteerde.

De eerste kans van de wedstrijd was voor PSV toen in de 3e minuut Robin Schoonbrood snel en slim een vrije trap nam en daardoor Leandro Fernandes op links wegstuurde. Laatstgenoemde schoot op goal maar de bal werd net voor de doellijn weggewerkt. Iets later kreeg Yasin Aalillou een grote mogelijkheid. Zijn schot werd gestopt door de Feyenoord doelman. In plaats van zelf schieten zou de keuze voor de vrijstaande Leandro Fernandes mogelijk Feyenoord meer pijn hebben gedaan.

Langszaam kwam de wedstrijd meer in balans en doelman Arne Lekens moest redding brengen toen een Feyenoorder ineens voor hem opdook in de 7e minuut. Nadat beide ploegen wat kleine kansjes onbenut lieten, kreeg Feyenoord in de 19e minuut een penalty. Rechtsachter Baggio Wallenburg bracht zijn tegenstander binnen de beruchte lijnen ten val. Dit leverde hem niet alleen een gele kaart op, maar ook een penalty tegen. Die vervolgens prima binnengeschoten werd en keeper Arne volledig kansloos liet: 0-1.

PSV was even de draad kwijt maar kon deze gelukkig toch weer gevonden krijgen. Het spel golfde op en neer en een lekkere voetbalpot werd de toeschouwers voorgeschoteld. PSV was dichtbij de gelijkmaker met schoten van Justin Lonwijk en Cody Gakpo. Feyenoord was dichtbij de 0-2 bij een volley van de rechtsachter die door Arne met een stijlvolle zweefduik uit de doelmond werd getikt. PSV had even moeite om onder de druk uit te komen maar haalde toch zonder verdere kleerscheuren de rust.

Na rust zakte de wedstrijd ietsje weg. PSV wilde te graag en was daardoor soms te gejaagd. Feyenoord loerde op de omschakeling met de diepgaande middenvelders.

Nadat Armando Obispo na een harde tackle geluk had dat zijn overtreding met 'slechts' geel bestraft werd, was PSV in de 44e minuut dichtbij de gelijkmaker. Een voorzet van links van Lars Dickens werd net voor de inlopende Cody Gakpo weggehaald. Een paar minuten later stuurde James Fofana met een fluwelen pass rechtsbuiten Yasin Aalillou weg die er uiteindelijk een corner uitsleeptd. Deze werd helaas door Armando Obispo net overgekopt.

In de 52e minuut werd een bal door de Rotterdamse linksachter blind naar voren getrapt. De bal viel echter net achter James Fofana die vervolgens in de achtervolging moest op de Feyenoord voorwaartse. Ten koste van een overtreding kon hij gevaar voorkomen. Helaas voor hem was die overtreding binnen de 16 meter, waardoor Feyenoord wederom een penalty kreeg van de prima fluitende scheidsrechter. Daarnaast ontving ook James een gele kaart. Dezelfde speler als die de eerste pingel binnenschoot stond achter de bal. Maar ditmaal redde Arne Lekens knap! En bleef het 0-1.

Een minuut later stuurde Armando Obispo op links Leandro Fernandes weg. Zijn voorzet werd echter net voor de weer instormende Cody Gakpo weggetikt. Met nog 10 minuten te spelen zwijnde PSV toen een voorzet over de rechterkant door James Fofana via de lat weer het veld inkwam.

Om in de slotfase iets te forceren ging de Eindhovense ploeg de laatste fase van de wedstrijd achterin 1 op 1 spelen door Armando naar de frontlinie te sturen. Het was echter Yasin Aalillou die in de 62e minuut DE kans op de gelijkmaker kreeg. Cody Gakpo werd door Gaetan Bosiers vrij voor de keeper gezet, maar stuitte op het been van de doelman. De bal kwam voor de voeten van Yasin terecht die in plaats van te scoren de bal van dichtbij overschoot. In de tegenstoot bracht keeper Arne Lekens wederom redding in een 1 tegen 1 situatie.

Vlak voor tijd belandde een verre uittrap van Arne bij Leandro Fernandes die randje 16 meter onregelmentair gestopt werd. Dit leverde een Feyenoord speler zijn 2e gele kaart op waardoor hij het veld moest verlaten. De vrije trap die resteerde was op een prachtige plek voor een linkspoot. En dus posteerde Armando zich achter de bal. Zijn inzet werd door de Rotterdamse muur van richting veranderd waardoor de keeper op het verkeerde been stond en de bal in de andere hoek in het doel belandde: 1-1!!

In de slotminuut kwam PSV nog goed weg toen een counter uiteindelijk op de paal eindigde. Waardoor deze topper in een 1-1 gelijkspel eindigde. Gezien het feit dat Feyenoord een penalty gestopt zag worden en zowel paal als lat raakte, mocht de Eindhovense ploeg daar het meest gelukkig mee zijn. Gezien het veldspel was een gelijkspel echter meer dan verdiend. En kon het publiek tot winnaar uitgeroepen worden.

En zo eindigde de eerste wedstrijd van de Rotterdamse drieluik in een gelijkspel en bleef het gat tussen beide ploegen 2 punten. Volgende week volgt Excelsior en dan Sparta, de nieuwe nummer 2.

Arne Lekens; Baggio Wallenburg, James Fofana, Armando Obispo, Lars Dickens; Gaetan Bosiers, Robin Schoonbrood (44' Jordan Teze), Justin Lonwijk (c) (54' Davy van de Berg); Yasin Aalillou, Cody Gakpo, Leandro Fernandes.

Gele kaarten: Baggio Wallenburg, Armando Obispo en James Fofana.