2-2
2 november, 00:00
FC Den Bosch O14 logo
PSV C2 logo

Zaterdag 02-11-2013. De reis gaat naar Den Bosch, waar een wedstrijd tegen de plaatselijke FC op het programma staat. De wedstrijd wordt gespeeld in stadion De Vliert, daar waar de trainer in zijn jonge jaren nog enkele seizoenen menig tegenstander in de luren heeft gelegd.
    We zijn benieuwd hoe de jongens er vandaag voor staan, na een drukke week waarin we op dinsdagavond nog gespeeld hebben tegen Alamania Achen, en afgelopen woensdag hebben nog een groot aantal spelers meegedaan aan selectiewedstrijden van de KNVB.
    De eerste helft is erg slordig van onze kant. We hebben moeite om de bal in de ploeg te houden, en komen niet aan voetballen toe. FC Den Bosch zit er fel op maar is ook niet in staat om onze keeper echt aan het werk te zetten. Toch is het PSV die op voorsprong komt. In de 30e minuut mag Vince vanaf de rechterkant een vrije trap nemen. Hij legt de bal neer bij de tweede paal waar Sekou klaar staat om de bal in te koppen.
    1-0, en dit is ook meteen de ruststand.
    De tweede helft begint, maar al gauw zien we dat de aanwijzingen in de pauze geen ommekeer hebben gebracht.
    In de 8e minuut mag FC Den Bosch een corner nemen die resulteert in de niet geheel onverdiende gelijkmaker, 1-1.
    Lang kunnen ze er echter niet van genieten, want PSV weet een minuut later alweer op voorsprong te komen. Een niet al te overtuigende doelpoging van Sekou wordt door de keeper niet goed verwerkt, 2-1.
    Ook in de tweede helft is er van goed voetbal geen sprake, en zal het van de werklust en inzet moeten komen. Daarin is FC Den Bosch de betere en in de 31e minuut weten ze dat na een snelle uitbraak te vertalen in de 2-2.
    Geen wedstrijd met sprankelend voetbal, maar wel één waar veel van geleerd kan worden. Op naar volgende week, lekker trainen en dan zaterdag de goede reeks van voorgaande wedstrijden weer oppakken.