PSV D2 - RKTVC D1

 1. zaterdag 2 oktober 00:00

  De Uitslag


 2. De hele week stond de telefoon roodgloeiend en stroomde mijn mailbox vol met de vraag wanneer het verslag van de wedstrijd tegen Cortgene op de site kwam. Bij PSV begreep ik dat mijn mede-journalisten Ank en Joel, hetzelfde was overkomen. Ook zij werden de afgelopen week belaagd met vragen (en klachten) over de afwezigheid van het verslag van PSV D2.

  Voor alle lezers hierbij onze oprechte verontschuldigingen. Onze lezers hoeven zich geen zorgen te maken, de oorzaak was niet een stakingsactie of onmin tussen de schrijvers. Nee, het feit was eenvoudig dat organiseren niet het sterkste punt is van onze drie creatieve schrijvers. En zo kwam het dat ineens alle drie de verslaggevers afwezig waren (zonder het van elkaar te weten…). Dan nog had een andere ouder kunnen inspringen en zijn/haar talenten kunnen tonen maar blijkbaar heeft niemand het aangedurfd om die grote verantwoordelijkheid op zich te nemen. Zoals ik begreep was de wedstrijd in Zeeland wel een mooi verslag waard geweest. Gelukkig waren er wel twee prachtige fotoreportages die dit gemis toch wat verzachtten.

  De wedstrijd van 2 oktober dan: tegen RKTVC D1. Het vertrouwen vooraf was groot. Het team draait de hele competitie al voorspoedig: de bal gaat mooi rond, de ene mooie goal na de andere en mooie individuele acties. Het gaat eigenlijk nogal gemakkelijk, te gemakkelijk volgens bepaalde kritische volgers. Krijgen de jongens wel voldoende weerstand om gelijke tred te houden met de topclubs in het westen van het land? Tevreden moeten we niet snel zijn – het is topsport – aan de andere kant een tevreden mens is ook wat waard!

  RKTVC staat net onder het midden maar heeft wel een mooi gelijkspel weten te halen tegen Willem II. PSV begint zoals we verwachten aanvallend. Via de linkerkant waar Steven en Ruud leuke combinaties opzetten leidt dat tot een schot van Cody die de keeper net aan weet te pareren. Uit een vrije trap is het na een kwartiertje – het publiek wordt al wat ongeduldig – een prachtige goal als Cody de bal loepzuiver op Robin lepelt die de bal met weer een lobje over de keeper heen weet te krijgen.

  De theorie is dat dan de ban gebroken is en het verder vrij snel zal gaan. Dat laat RKTVC niet gebeuren. RKTVC speelt leuk, attractief voetbal en uiterst sportief en weet ook goed in de wedstrijd te blijven. Na een verdedigingsfoutje krijgt de spits van RKTVC zelfs een open kans maar onder de indruk van Pepijn gaat de bal naast.

  PSV krijgt ook weer kansen maar toch … er wordt vandaag mooi gecombineerd maar het ziet er ook wel wat makkelijk uit. Passes zijn niet helemaal scherp, voor de goal worden er veel kansen vermorst. De tweede goal valt wel als Hus een prachtig individueel staaltje weggeeft en Amar vrij voor de keep zet. Hus die vandaag uitstekend spel liet zien.

  Het is niet gedaan want weer mag RKTVC zo doorlopen en een aansluittreffer maken maar de aanvaller van onze Tielse tegenstander is niet koel voor de keeper. Buitenkant paal eruit. Tja…en als die ballen er niet ingaan zal het niet lukken voor de sportieve tegenstander. In de komende topwedstrijden moet de D2 wel scherper aan de start verschijnen, dat is een ding dat zeker is.

  De wedstrijd is dan toch wel gedaan. Weer mooi over links met Ruud, via Amar naar Justin 3-0. Robin een hele mooie vierde met een geplaatst schot van afstand en rust.

  De tweede helft is rommeliger. Achterin wordt niks meer weggegeven en dat is prima. Op het middenveld en voorin gaan de PSV-ers wat meer elkaar in de weg lopen, wordt er teveel gelopen met de bal en kan RKTVC goed standhouden. Met meer inzet en discipline had er absoluut een grotere uitslag mogelijk geweest. Cody zint dat niet en wil vandaag toch zijn goal maken en dat lukt hem uitstekend met een mooie omhaal en dan nog een van afstand.

  Net na het fluitsignaal nog een schitterende omhaal van Cody, die helaas niet meer in de boeken terecht komt. Ach, dan hebben de jongens toch iets om over na te praten, zegt de ontspannen scheidsrechter. En zo is het maar net.