4. Doelpunt

Shi-jon Martina
  5. Wedstrijdverslag

Het Verslag

Na het hele seizoen al de lijstaanvoeder te zijn geweest, kan vandaag het kampioenschap binnengehaald worden door PSV O13. In “De Koel” in Venlo was VVV de tegenstander, dus daar weten ze hoe het is om kampioen te worden. Leek het voor de winterstop een gelopen race met een voorsprong van 12 punten, Na de onderbreking ging het soms wat moeilijker. De jongens hadden een druk programma, dus vermoeidheid was er weleens. En O14 had weleens spelers nodig en die hebben we dan ook graag geholpen. Tegenstanders pasten zich aan, de druk om kampioen te worden nam steeds meer toe. Maar ondanks alles bleef trainer Tim Wolf en zijn groep erin geloven. En vandaag nog één punt binnen halen en dan was het zo ver: KAMPIOEN.

In het begin van de wedstrijd was meteen zichtbaar dat VVV heel gegroepeerd ging spelen om zo de doorgang voor PSV te beletten. Het was dus aan PSV om VVV “kapot” te spelen, aldus Tim Wolf. De eerste tien minuten is het nog een gelijk opgaande strijd en kan VVV nog mee. De eerste grote kans is voor Jesper Uneken, die de bal over schiet na een voorzet van Chahid el Allachi. In de 11e minuut is er dan de bevrijdende openingstreffer. Uit een corner is het Sven Simons die de bal hard tegen de touwen knalt: 0-1. Twee minuten later is het dezelfde Simons die een vrije trap mag gaan nemen op 20 meter voor het doel. Aangezien ze er gisteren op de training allemaal in vlogen verwacht de bank nu ook dat hij er in gaat. Maar helaas, enkele centimeters over. PSV is heer en meester op het veld en gaat op zoek naar een tweede doelpunt, maar het moet wachten tot de 25e minuut. Nu is het Jesper Uneken die de bal binnen werkt nadat hij de bal doorgespeeld heeft gekregen van Milan Govaers. Met deze ruststand wordt ook de kleedkamer opgezocht voor de warme thee.

In de 33e minuut wordt Ruben van Bommel de diepte in gestuurd, op volle snelheid brengt hij de bal laag voor het doel. Het is voor Jaivy Lourens een klein kunstje om de bal binnen te werken 0-3. PSV domineert de wedstrijd. Na een aantal gemiste kansen is het Shi-Jon Martina die nog weet te scoren nadat Jaivy een goede voorzet heeft afgeleverd: 0-4. Dit is ook meteen de eindstand. Het feest kan beginnen. Het kampioenschap is binnen. De jongens hebben het feest gevierd samen met hun ouders op het veld en zijn samen nog even doorgegaan onder de douche in het kleedlokaal.

Maar ze zijn er nog niet zeggen ze zelf. Volgende week dinsdag avond op “De Herdgang” komt Sparta Rotterdam op bezoek voor de halve finale van het bekertoernooi. Ook hier willen ze weer gaan vlammen en de finale van de beker gaan halen. En de O13 competitie is verdeeld in 2 competities. Een noordelijke en een zuidelijke. De 2 kampioenen gaan samen uitmaken wie zich kampioen van Nederland mag gaan noemen. AZ of Ajax zijn in de andere competities de lijstaanvoeders. Dus één van deze twee wordt de tegenstander. Dus de groep heeft nog uitdagingen genoeg. Maar voor nu alvast PROFICIAT.