2-7
2 mei, 00:00
Sparta Rotterdam O16 logo
PSV O16 logo

Hoewel Feyenoord vrijdagavond de competitie al besliste door de laatste wedstrijd van het seizoen tegen FC Twente winnend af te sluiten en er dus voor PSV zaterdag helemaal niets meer op het spel stond, sloot het team de 2e competitiehelft in stijl af met een overtuigende zege op Sparta. Freewheelend liet PSV Sparta geen enkele kans om in de wedstrijd te komen, en al binnen een half uur spelen werden de krachtsverhoudingen uitgedrukt in een 0-3 stand.

In de 10e minuut stuurde Roel Joel alleen op de keeper af die zijn vroege uitlopen door de spits afgestraft zag met een bekeken trap in de rechterhoek. Nog geen minuut na de aftrap heroverde PSV het balbezit en tikte Justin de bal slim door op de doorlopende Bobby die hard de 0-2 binnenschoot. Ook bij de 0-3 kwam de assist van Justin, die een pass van Jordan in de 16 doorkopte op de vrijstaande Joel die de bal over de keeper heen binnen prikte. Nadat Arne in de 32e minuut de enige gevaarlijke actie van Sparta in de 1e helft onschadelijk maakte met een stijlvol ‘balletje voor het publiek’, bepaalde Cody de ruststand op 0-4 toen hij in een scrimmage voor de goal na een laag ingeschoten vrije trap van Bobby de bal voor zijn voeten kreeg en binnenschoot.

Al was het Sparta dat in de 2e helft de 1e goal maakte na balverlies van PSV, ook deze zou volledig door PSV worden gedomineerd. Al snel na de tegentreffer maakte PSV de 1-5 toen Bobby na een goede actie links in het strafschopgebied rustig wachtte op de inkomende Joel en hem vervolgens in staat stelde zijn breedteballetje vrij voor de goal binnen te tikken. De 1-6 in de 62e minuut kwam vervolgens op naam van Cody. Op de rand van de 16 ving hij een door de uitgelopen keeper van Sparta slecht weggewerkte bal op, en boogde die direct fraai over iedereen heen in het verlaten doel. 10 minuten later profiteerde invaller Yasin tenslotte goed van geklungel in de achterhoede van Sparta, waardoor de bal plotseling in het strafschopgebied vrij voor zijn voeten terechtkwam en hij er als de kippen bij was om daarvan te profiteren. De fraai uitgespeelde 2-7 van Sparta was daarna nog slechts voor de statistieken.

De competitie zit er op voor de O16. Na een mindere 1e seizoenshelft waarin het team zich niettemin wist te plaatsen voor de kampioensklasse waarin alleen de 6 sterkste teams van de competitie uitkomen, heeft het team een uitstekende 2e seizoenshelft gespeeld waarin het uiteindelijk 2e is geworden, op slechts 1 punt achterstand van kampioen Feyenoord. Een zeer goed resultaat derhalve waarvoor complimenten aan de hele groep. Iedereen een hele mooie vakantie toegewenst!

‘10 0-1 Joel Piroe
    ’11 0-2 Bobby Adekanye
    ’28 0-3 Joel Piroe
    ’35 0-4 Cody Gakpo