4-2
2 mei, 00:00
PSV O19 logo
Ajax O19 logo

Een zon overgoten de Herdgang, volle tribunes en een tegenstander die bij winst kampioen van Nederland is. En wie wil nu niet op de Herdgang kampioen worden. Maar daar willen we toch wel een stokje voor steken. Kampioen worden oké, maar niet op de Herdgang. We gaan er dan ook goed voor zitten. En de toeschouwers krijgen waar voor hun geld. Een wedstrijd die bol staat van de spanning en waar een goede partij voetbal op de mat wordt gelegd. We zijn agressief en dit zorgt er dan ook voor dat we de eerste en ook beste kansen krijgen in de eerste helft. Na twintig minuten is het Sam die Martijn in staat stelt om de score te openen. Binnen een minuut kan Sam de score opvoeren maar hij mist. Ajax bijt van zich af en na een half uur kan Muric de gelijkmaker binnen schieten. Dan is Yanick aan de beurt om met een geweldige reflex ons voor een achterstand te behoeden. Dus krijgen we vlak voor rust de kans om via Kenneth na een schitterend balletje van Sam toch met een voorsprong de rust in te gaan.
    Na de rust willen we doorgaan. En hoe. Het eerste kwartier van de tweede helft zijn we sterker dan Ajax en kunnen/moeten we de stand naar zeker 4 of 5-1 tillen. Maar de scherpte ontbreekt nu nog. Na precies een uur is er een snelle aanval door het midden en Ramon geeft een geweldige pass op Martijn en deze scoort zijn tweede en de stand is eindelijk 3-1. Ajax moet nu wel komen en ze krijgen ook wel een kans maar Yanick is weer op zijn post. Martijn krijgt nog een goede kans maar kan deze helaas niet afmaken. In de laatste minuut komt Ajax nog op 3-2 door een goal van van Beek. Maar wij slaan meteen terug en weer uit een pass van Sam is het Boris die de 4-2 op het scorebord schiet.
    Een verdiende en terechte overwinning die zeker hoger had kunnen of misschien wel moeten uitvallen. We zijn beter en agressiever dan Ajax. Aan niets is te zien dat zij vandaag kampioen hadden kunnen worden. En dat worden ze dan ook niet, in ieder geval niet vandaag. De bloemen blijven in de bus mee terug naar Amsterdam, het eten op de terugweg wordt afgezegd. Volgende week gaan ze voor een nieuwe kans op de Toekomst tegen NEC.
    Wij gaan donderdag naar Rotterdam voor de laatste wedstrijd van dit seizoen tegen Feyenoord. Dan staat voor ons plek drie op het spel. Met het voetbal van vandaag moet dit zeer zeker haalbaar zijn. Mannen een topwedstrijd vandaag. Het publiek gaat dankbaar en tevreden naar huis. Nu een vrij weekend en een mooie Bevrijdingsdag.