PSV D2 - Spijkenisse D1

 1. zaterdag 2 april 00:00

  De Uitslag


 2. “Waar zal ik beginnen?” Begon collega verslaggeefster Ank vorige wedstrijd. “Hoe kan ik hier aan beginnen?” Is meer mijn vraag van vandaag. Want u ziet het goed, de D2 hebben nog eens verloren. Op zich niets om direct ongerust over te worden, ware het niet dat bij velen de ogen toch een beetje zijn opengegaan over het niveau van onze reeks. Spijkenisse staat in een andere reeks(met alle respect geschreven) onderaan tussen kleppers als Ajax, AZ, Feyenoord, Utrecht… op zich een reeks met toch iets meer BVO’s als wij. Was hier sprake van onderschatting? Trainer Bastiaan kennende zal hij zijn toppers toch wel verwittigd hebben. De opstelling zal hier ook wel iets mee te maken hebben. Ik had iets horen vliegen van één tegen één. Maar verder kan ik alle details niet te grabbel gooien natuurlijk. Het verrassingseffect naar volgende wedstrijd toe zou helemaal weg zijn.

  Je zag aan de bezoekers in alle geval het respect voor de thuisploeg, maar de angst hadden ze in Spijkenisse gelaten. Cody was in het begin de gevaarlijkste man, hij kon dreigen via enkele schoten en acties. Hij was in één fase zelfs de doelman voorbij, maar de afwerking alleen ontbrak nog. Jordan wandelde ook nog eens door het hart van de defensie maar ook hij kon niet scoren. De pass van James op Robin en diens borstcontrole en perfecte pass op Cody was weer smulvoer. Lars die Amar met een streep lanceert was ook mooi, alleen duwde Amar de bal iets te ver voor zich uit en kon zelfs hij, het leer niet meer inhalen.
  Spijkenisse van zijn kant kon ook gevaarlijk zijn via snelle combinaties en stilliggende fases. De vrije trap in de 14 minuut was daar een voorbeeld van, het schot ging rakelings over. In diezelfde minuut komt een afvallende bal in de voeten van een bezoeker, het schot van net buiten de zestien meter likt de lat en valt achter Pepijn binnen. 0-1. Mooi doelpunt.

  Als Amar diep gestuurd wordt reageert de grensrechter resoluut maar de scheids laat doorgaan. Of dit een juiste beslissing was laat ik in het midden. Aangezien we toch geen beelden mogen gebruiken… Feit is wel dat Amar veel sneller was dan de grens… Amar met het overzicht tot bij Cody, en die moet maar binnentikken. 1-1
  Gelegenheids speler Davy Van Den Berg die de geblesseerde Justin verving, trapte nog op de lat. Mooie ingaven van de D3-er. Wat Justin betreft, hij zou er volgende week terug bijzijn. En het is hem gegund. Het minste wat we van vandaag kunnen zeggen is dat we nog eens een echte wedstrijd hadden. Geen torenhoge scores, maar gewoon een spannende pot.

  Ruststand 1-1

  Na de rust is de eerste kans voor PSV met hoofdrolspelers Amar en Cody, maar Cody geraakt niet voorbij de goed uitgekomen doelman. De tweede helft was van een beduidend minder niveau dan de eerste, het was vooral de slag op het middenveld die moest worden gewonnen, en daar waren de twee teams aan mekaar gewaagd. Er werd gestreden voor elke meter. Het was wachten tot de 21ste minuut voor een gevaarlijke fase, en weer was het bij een stilliggende bal voor Spijkenisse. Een hoekschop werd tot bij de tweede paal getrapt en terug gekopt naar de eerste, en net op die plaats stond een bezoeker helemaal alleen om in te tikken. 1-2. Dat is ook de eindstand geworden.

  OK, Verlies. Maar daar gaat geen enkele speler van PSV een traan voor laten, denk ik. De volgende wedstrijd worden de messen weer gescherpt en zal de tegenstrever het kind van de rekening worden! Denk ik?