AZ JO13-1 logo

Robin van Duiven
  2. Penalties: 6-5

PSV O13 herstelt bereikt halve finale KNVB Beker

In een spannende wedstrijd heeft PSV O13 een overwinning op AZ geboekt. De Eindhovenaren rechtten de rug na een offensief matige eerste helft en versloegen de Alkmaarders uiteindelijk na penalty's.

In de eerste helft gebeurde er niet veel voor beide doelen. Waar PSV O13 de zaken achterin goed op orde had, wist de ploeg voorin weinig te doen met de ruimte die het kreeg van AZ. Op slag van rust was de eerste mogelijkheid van de wedstrijd direct raak. De spits van AZ werd knap vrijgespeeld en schoof de bal onder PSV-doelman Daan van de Brande door. Zo gingen beide ploegen rusten met een 0-1 tussenstand.

Na de thee stond er een ander PSV O13 op het veld. De ploeg werd brutaler, won steeds meer duels en kwam zodoende beter in de wedstrijd. Na vijf minuten werd deze strijdlust al beloond: Jayden Ettienne zette goed door op de flank en legde af op Robin van Duiven. Met een subtiele voetbeweging stuurde de spits de bal in de verre hoek, om zo de stand op 1-1 te brengen. In het restant van de tweede helft bleef PSV de bovenliggende partij, maar wist het weinig kansen meer te creëren. Zo eindigde de wedstrijd in een gelijkspel, waarna strafschoppen de beslissing moesten brengen.

In de penalty-serie toonden beide teams zich van hun sterkste kant. Van de eerste twaalf strafschoppen werden er tien resoluut binnengeschoten en twee gemist (door beide teams één). Toen Samuel Gomez de Eindhovenaren op 6-5 had gezet, pakte doelman Daan van de Brande zijn moment. Met een katachtige reflex tikte hij de laatste strafschop uit de hoek, waarmee hij PSV O13 richting de halve finale van de beker stuurde!

In de halve finale zal PSV O13 aantreden tegen FC Volendam. Komende week is er geen programma voor de Eindhovenaren, waarna de ploeg op woensdag 13 maart de competitie hervat. De tegenstander van die avond zal, opnieuw, AZ zijn.

Opstelling: Daan van de Brande; Thijs Jansen, Brian van de Boogaard, Wessel Kuhn (42/Julian van Esdonk), Raf van de Riet; Joep Vermeulen, Nicolas Verkooijen, Samuel Gomez; Jayden Ettienne (51/Zaid El Bakkali), Robin van Duiven, Eus Waayers