2 maart, 10:30
ADO Den Haag, HFC JO16-1 logo
PSV O16 logo

ADO sust PSV in slaap

ADO Den Haag profiteerde zaterdag optimaal van de slaperige indruk die PSV vooral in de eerste helft maakte. Of het kwam door het vroege aanvangstijdstip -toen het team op De Herdgang verzamelde was het nog aardedonker - dan wel het vooruitzicht op een aantal vrije carnavalsdagen, PSV kwam nooit echt op gang tegen een gemotiveerd ADO dat bovendien op de juiste momenten wist te scoren.

Gecoacht door gelegenheidshoofdtrainer Theo, die succesvol examen deed voor het trainersdiploma UEFA A (gefeliciteerd trainer!), startte PSV ongeïnspireerd. ADO had al na 10 minuten spelen een grote kans om op voorsprong te komen, toen de centrale spits een voorzet maar net rechts naast het doel van Rick kopte. Diezelfde Rick schatte 10 minuten later een vrije trap waarmee de bal van ruim buiten het strafschopgebied ineens werd ingebracht geheel verkeerd in, waardoor hij de bal miste en die door een ADO-speler in het lege doel werd gekopt, 1-0. Pas op slag van rust kon PSV daar een echte serieuze mogelijkheid tegenover stellen, toen Dylan in een rommelige situatie voor de Haagse goal de bal volley inschoot maar zijn inzet op de paal zag belanden.

De tweede helft kwam PSV wat meer los en creëerde het ook een aantal goede mogelijkheden. ADO, dat door invaller grensrechter Samir slechts 2 keer voor buitenspel werd afgevlagd waaruit de intenties van de ploeg wel voldoende bleken, zwijnde in de 21e minuut nadrukkelijk toen de prima fluitende scheidsrechter een duidelijke handsbal in het strafschopgebied als niet opzettelijk beoordeelde en de claim van de Eindhovenaren op een penalty weg wuifde. Daarnaast kwam de ploeg goed weg toen opnieuw Dylan een grote kans op de gelijkmaker liet liggen. In de 63e minuut bediende Ilyas hem met een verre voorzet die hij helemaal vrijstaand bij de 2e paal de bal kon inkoppen, maar in een poging om die vallend binnen te werken volledig miste. De gelijkmaker bleef dan ook uit en hoewel Jasper een paar minuten voor tijd nog snoeihard tegen de paal schoot, counterde ADO in de 78e minuut nog naar de 2-0.