2-1
2 maart, 00:00
PSV C1 logo
Sparta Rotterdam C1 logo

Met Sparta als tegenstander vandaag, kregen we een team tegen waar we nog een appeltje mee te schillen hadden. Eerder dit seizoen verloren we in Rotterdam met 2-1. Een niet te onderschatten tegenstander dus. Wat ook terug te zien was op de ranglijst: want met 3 verliespunten meer dan PSV doet Sparta "gewoon" bovenin mee.

Helaas was het team van trainers Edwin de Wijs en Joonas Kolkka ernstig verzwakt. Aanvoerder Tom Scheepers was geblesseerd, Jaëll Hattu ziek en Matthias Verreth moest met "onder 16" aantreden. Een mooie gelegenheid dus voor anderen om zich te profileren.

Na het eerste fluitsignaal zette Sparta meteen vroeg druk. En dit had al snel succes. Een vrije trap aan onze rechterkant werd in de doelmond gegooid waar de Sparta spits het kopduel won. Zijn kopbal kwam echter op de binnenkant van de paal. Keeper Mike van de Meulenhof kon de bal nog net van de doellijn duwen, maar omdat daarna een Spartaan het meest alert reageerde, kon Sparta de 0-1 scoren. Hiermee werd de Eindhovense achterhoede voor de eerste keer sinds 6 competitiewedstrijden gepasseerd.

Na deze snelle treffer bleef Sparta de ploeg die het beste spel liet zien. Via snelle omschakelingen werden regelmatig speldeprikken uitgedeeld. PSV kwam sporadisch gevaarlijk voor het Rotterdamse doel. Wel kwam het tweemaal alleen voor de Sparta goalie. Maar helaas stond het vizier niet op scherp. Zo bleef het in een open wedstrijd 0-1 bij rust.

Na de hervatting kreeg PSV snel al een grote kans op de gelijkmaker. Na gestuntel in de Sparta achterhoede belandde de bal bij Lennerd Daneels die te gehaast uithaalde. Hierdoor ging de bal naast. Nadat Mike nog een keer zijn capaciteiten liet zien door een afgevallen bal die ingeschoten werd, tot corner te verwerken, zwijnde PSV. De bal werd namelijk van de lijn gehaald.

PSV liet de kop niet hangen en stroopte de mouwen op. In de 55e minuut werd een vloeiende aanval over meerdere schijven bijna doeltreffend afgerond. Joey Konings raakte echter de buitenkant van de paal. PSV bleef aandringen. Maar Sparta loerde via de counter op uitbreiding van hun voorsprong. Via enkele snelle spelers bleven ze continu dreigend. Zeker toen PSV achter 1 op 1 ging spelen. Want laatste man Kaan Tanriver werd als extra soldaat naar het front gestuurd. En Kaan nam zijn taak als stormram erg serieus. Tot tweemaal meende hij een penalty te moeten krijgen. Maar zijn pogingen om een penalty te versieren mislukten. Ondanks dat die met veel geschreeuw a la Rambo gepaard gingen. Het is dat de Oscars vorige week al waren uitgereikt, want anders was hij zeker genomineerd!

Maar Kaan zou tóch de hoofdrol spelen. Want in de voorlaatste minuut tikte hij de gelijkmaker binnen. Dante Rigo mocht op de achterlijn een vrije trap nemen en legde deze bij de eerste paal neer. In een kluw van spelers liet de Sparta doelman de bal los. Waarna Kaan het laatste zetje gaf. Kaan viel meteen geblesseerd uit. Een échte hoofdrolspeler weet wanneer hij het podium moet verlaten hé.

Omdat er behoorlijk wat blessuregevallen waren geweest, liet de scheidsrechter lang doorspelen. De slotfase was tumulteus. Want PSV rook bloed, en Sparta voelde zich bestolen omdat in hun ogen de keeper binnen het doelgebied werd aangevallen. Er gebeurde ineens van alles in een wedstrijd die in de eerste 67 minuten zeer rustig verliep. Zelfs het onverwachte gebeurde nog: PSV scoorde in de 8e minuut (!!) van blessuretijd nóg een keer! Een hoge, diepe bal van Dante viel precies tussen de 16 meterlijn, de uitlopende Sparta doelman en de doorgelopen Karim en Joey. De uitkomende doelman kon de bal niet met zijn handen aanraken met het risico op hands. En precies op het juiste moment zette de doorgelopen Joey Konings zijn kruin tegen de bal. Zodat deze voorbij de keeper ging. Een toegesnelde verdediger kon de bal niet meer voor de lijn tegenhouden waardoor het ineens 2-1 stond! Het scheelde niet veel of PSV liet de winst nog bijna uit handen glippen. Maar gelukkig redde Mike wederom. Waarna de overwinning met groot gejuich aan Eindhovense zijde gevierd werd. Voor Sparta waren de druiven zuur. Eén minuut voor tijd in een topper met 0-1 voorstaan, en toch met lege handen terug naar Rotterdam. Een groot compliment aan het team voor hoe ze de 2e helft hebben volbracht! En aan de 4 spelers van de C2 die vandaag meededen.

Mike van de Meulenhof; Ymanuel Hurkmans (52' Cody Gakpo), Roel van Linschoten, Kaan Tanriver (70' Baggio Wallenburg), Lassane Faye; Dante Rigo, Lennerd Daneels, Ertem Bölükbas (45' Armando Obispo); Amar Catic, Joey Konings, Karim Bannani.