2-0
2 februari, 00:00
PSV C1 logo
VVV / Helmond Sport C1 logo

Na een aantal weekenden zonder competitievoetbal (winterstop, winterweer) was het vandaag dan eindelijk weer zover: we mochten de (kunst)wei weer in! Om het "eggie". Tegenstander van vandaag: VVV/Helmond Sport C1. Toevallig ook de ploeg waar we de laatste speelronde in 2012 tegen uitkwamen. En waar we destijds, redelijk probleemloos, 3 punten pakten. Punten die we hard nodig hebben om nog een beetje druk op koploper Feyenoord te houden. Want met een achterstand van 8 punten kan het team van trainers Edwin de Wijs en Joonas Kolkka zich geen verder puntverlies meer veroorloven om nog aanspraak te maken op de koppositie.
    Onder een, bij vlagen, stevige wind en mager zonnetje begon de wedstrijd. De openingsfase was van beide kanten erg rommelig. Het was dan ook pas in de 17e minuut dat er iets te noteren viel. Lennerd Daneels nam met een schot de Venlose doelman onder vuur die ternauwernood kon redden. Nadat Cody Gakpo een mogelijkheid onbenut liet was het in de 21e minuut PSV dat de voorsprong nam. Na balverlies op Venlose helft dacht VVV via de counter voor gevaar te zorgen. Met alle risico zette rechtsachter Roel van Linschoten binnen de eigen 16 meter een keiharde tackle in, perfect op de bal en maakte zo het mogelijke gevaar ongedaan. Sterker nog: hij speelde de bal prima in op Joey Konings die vanaf eigen helft opstoomde. Bijna niemand belemmerde hem de weg naar voren waardoor hij al snel voor de Venlose goal kwam. Met een vlammend schot van 18 meter schoot hij de bal in de rechterhoek. Prima goal, dankzij voortreffelijk verdedigend werk van Roel. Niet veel later mocht Joey wederom uithalen van afstand. Ditmaal stond de lat een PSV treffer in de weg. Vlak voor rust speelde zich nog 2 hachelijke situaties af voor het Eindhovens doel, maar er werd niet meer gescoord.
    De tweede helft was mogelijk nog vlakker dan de eerste. Er gebeurde niet veel. PSV was de bal met het vele balbezit. VVV loerde op de counter en lange bal. Wel was er een vloeiende aanval van PSV te zien, waarbij de bal in één keer over meerdere schijven heen gespeeld werd. De eindpass was echter net niet nauwkeurig zodat het niet tot een mogelijkheid leidde. VVV kreeg in de slotfase nog 2 kansjes maar ging daar ook slordig mee om. En nadat Karim Bannani vlak voor tijd uit een corner van Dante Rigo net over kopte, was het toch dezelfde Karim die in de slotminuut de 2-0 aantekende. En hoe! Hij ontving de bal en vanaf zo’n 20 meter, recht voor de goal, krulde hij de bal fabelachtig in de rechterkruising! Wat een heerlijk doelpunt! De scheidsrechter floot meteen af voor het einde waardoor de drie punten in de pocket waren.

Mike van de Meulenhof; Roel van Linschoten, Kaan Tanriver, Tom Scheepers (c), Lassana Faye (46’ Ertem Bölükbas); Dante Rigo, Lennerd Daneels, Jaëll Hattu (50’ Robin Schoonbrood); Joey Konings, Cody Gakpo, Karim Bannani.