1 december, 14:30
sc Heerenveen JO17-1 logo
PSV O17 logo

2. Wedstrijdverslag

Doelstelling twee van het seizoen kon zaterdag worden bereikt. Na het winnen van de Supercup in augustus hadden we de mogelijkheid om ons te plaatsen voor de kampioenspoule. Daarvoor moesten we wel drie punten meenemen vanuit Heerenveen.

En of het nu aan de lange busrit lag of aan de druk die er was om te moeten winnen, aan het spel was in het begin goed te zien dat beide ploegen moeite hadden om hier mee om te gaan. Na acht minuten wist Djenario na goed doorzetten op links de bal voor de goal te brengen en daar is het een verdediger van Heerenveen die zijn eigen keeper het nakijken gaf. Toch wel een verdiende voorsprong op basis van het balbezit van dat moment, maar van goed voetbal was niet echt sprake. Na twintig minuten raakte Heerenveen de paal buiten bereik van Aron. Vijf minuten later liep de middenvelder van Heerenveen door onze linies heen en wist hij met een afstandsschot de stand gelijk te trekken. Er waren daarna nog wat kansjes over en weer, maar voor de rust werd er niet meer gescoord.

Na de rust werd het spel niet beter. Het was rommelig van beide kanten. De eindpass was meestal niet juist of te zacht en als deze wel aannkwam dan was de aanname niet optimaal. Zo liep de wedstrijd naar het einde toe en leek het dat beide teams genoegen moesten nemen met een punt. Maar Noni dacht daar anders over: twee minuten voor het einde zorgde een goede actie aan de rechterkant van Jasper ervoor dat Noni in balbezit kwam en hij schoot de dan toch wel verdiende 1-2 binnen.

Zo kreeg het team dat het meeste aanspraak maakte op de drie punten deze dan ook. Een plek bij de bovenste acht teams is hiermee zeker. Na een verdiende, warme douche en een tussenstop in Heerde kwamen we rond 20.00 uur terug in Eindhoven voor een welverdiend weekend voor iedereen.