Jesper Uneken
  3. Doelpunt

Iggy Houben
  4. Wedstrijdverslag

Op de eerste dag van december speelde PSV O15 tegen de leeftijdsgenoten van FC Volendam. Eerder werd in Eindhoven met 3-1 gewonnen door PSV na een matige wedstrijd. Volendam bivakkeerde voor aanvang van de wedstrijd op de achtste en laatste plaats en kon vandaag, als het zelf niet won, formeel degraderen. PSV speelde zich eerder al veilig voor deelname aan de kampioenspoule na de winterstop en tankte vorig weekend vertrouwen door koploper Vitesse met 1-2 te verslaan.

De eerste helft was van beide kanten matig. Er gebeurde het eerste kwartier niets voor de goals. Maar in de 20e minuut werd dit ruimschoots gecompenseerd. Een vlotte aanval over links via Julian Kuijpers en Jaivy Lourens lag aan de basis van een weergaloos doelpunt toen Jesper Uneken de bal à la Luuk de Jong via een omhaal achter de Volendamse doelman schoot. Een Geweldig doelpunt. Groots met een zachte G zou Guus Meeuwis zeggen. Omdat er verder niet meer gescoord werd, gingen beide ploegen met 0-1 rusten.

Na rust scoorde PSV al snel de 0-2. Een vrije trap van Sven Simons werd door de attent reagerende Jaivy Lourens bij de tweede paal binnengeschoten. Daarmee leek de wedstrijd beslist, maar PSV ging af en toe lankmoedig om met het balbezit. Daardoor kreeg Volendam enkele kansen. Maar iedere keer kon keeper Niek Schiks reddend optreden. Waarbij zeker één prachtige redding, hij tikte nog net een bal via de lat uit het doel, cruciaal was. PSV kreeg in de slotfase ook nog kansen om de voorsprong uit te bouwen. Zo zag Sven Simons zijn trap ternauwernood door de keeper uit de kruising getikt worden. Omdat Volendam daarna twee keer het zijnet wist te raken en niet het doel, leek het duel in 0-2 te eindigen. Het was vlak voor tijd echter Iggy Houben die alleen voor het doel rustig bleef en simpel de eindscore op 0-3 bracht.

Drie punten er bij dus in een matige wedstrijd. Met deze uitslag degradeerde Volendam definitief naar de Eredivisie Laag na de winterstop. PSV gaat dan voor het kampioenschap meespelen.

Niek Schiks, Livano Comencia (50/Seb Loeffen), Luc Netten (C), Matteo Dams (15/Milan Govaers), Julian Kuijpers, Lars Putters, Sven Simons, Chahid el Allachi (62/Yaël Gil y Muinos), Iggy Houben, Jesper Uneken, Jaivy Lourens (50/Tim van den Heuvel).