PSV O19 logo

2. Wedstrijdverslag

Fotoverslag

Bekijk hier het fotoverslag met foto's van Paula Lenting

Voor de jongens van PSV O19 stond zaterdag weer een belangrijke wedstrijd op het programma. Nadat er afgelopen woensdag tegen FC  Barcelona was gespeeld voor de Youth League (1-1), werd er nu afgetrapt in het hoge noorden bij FC Groningen.

Op een zwaar en glad veld was het toch even wennen voor de Brabanders. Groningen zette de ploeg van trainer Van Nistelrooy meteen onder druk. Hierdoor werd PSV slordig in de passing. In de twaalfde minuut veroverde PSV de bal op het middenveld en belandde de bal bij Mohammed Ihattaren. Deze dribbelde de zestien meter in en haalde uit met links in de korte hoek. Na deze voorsprong bleef het spel van PSV niet al te goed, het creĆ«erde nog een paar mogelijkheden via Yorbe Vertessen en Nigel Thomas. Maar verder dan schoten in de handen van de keeper kwam het niet.  PSV zou toch echt beter uit de kleedkamer moeten komen om een goed resultaat mee te nemen naar Eindhoven.

Na de rust was het in de 46e minuut meteen raak; slordig balverlies zorgde ervoor dat Groningen al heel snel op 1-1 kwam. Hierna ging het spel op en neer, maar echte kansen waren er niet voor beide teams. Er werden veel duels uitgevochten op het middenveld. Dit is juist ook wat de Groningers wilden. PSV kwam na ruim een uur nog tot een goede aanval, Via Thomas kwam de bal terecht bij Ihattaren, maar zijn shot werd helaas tot hoekschop verwerkt. De wedstrijd eindigde in 1-1.

Naar mijn inziens terecht. Als we naar de ranglijst kijken, kan dit een heel belangrijk puntje worden. De volgende wedstrijd van PSV O19 is aankomende zaterdag om 13.00 tegen Feyenoord O19.