5-1
1 december, 00:00
Fortuna Sittard D2 logo

Woensdag hebben we een oefenwedstrijd gespeeld tegen onze leeftijdsgenootjes van Feyenoord. Op basis van de eerste en de tweede helft hadden we moeten winnen maar het werd 2-2. Vandaag speelden we weer voor de competitie tegen Fortuna Sittard.
    Om 10.30 uur floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. We leken nog niet helemaal wakker want we begonnen niet best. Hierdoor werd het al snel 1-0 voor Fortuna Sittard. Een terechte voorsprong. Onze passing was slordig en we waren niet scherp in de duels. De laatste tien minuten van de eerste helft werd ons spel wat beter. We kregen grote kansen op 1-1 maar we waren niet koelbloedig voor de goal. Dit moest de tweede helft beter.
    In de rust bespraken we onze matige eerste helft en we spraken af dat we alles recht gingen zetten in de tweede helft. Gelukkig gebeurde dat ook. Genrich brak de ban met een mooie lob, 1-1. Daarna was het Mohamed-Amine Ihattaren die zich knap vrij speelde in de zestien en de bal over de grond binnen schoot. 2-1. We begonnen beter te voetballen en ook Heritier en Djurre wisten te scoren na goede combinaties. Nigel en Joost zorgde achterin dat de spits van Fortuna niet meer gevaarlijk werd en dus gingen we rusten met een 4-1 voorsprong.
    In de derde helft wilden we onze voorsprong graag vergroten. Heritier zorgde ervoor dat dit ook lukte na een goede combinatie. 5-1. Er werd nog veel gewisseld maar helaas niet meer gescoord en dus wonnen we vandaag met 5-1. We hebben vandaag geleerd dat we 100% scherp moeten zijn om te winnen. Dat zal volgende week ook zeker moeten als we thuis spelen tegen FC Eindhoven o12.