1 december, 00:00
PSV C1 logo
JVOZ C1 logo

De winter lijkt zijn intrede te doen in het land, de goedheiligman is ook al in het land en het zijn de donkere dagen voor Kerst..... Allemaal dingen die niets of nauwelijks iets met voetbal te maken hebben. Maar die wel een keer een andere intro oplevert.

Want de C1 speelde dit weekend alweer zijn eerste returnwedstrijd in de competitie. JVOZ uit was nl de eerste competitiewedstrijd geweest, en daar leed het team al het eerste puntenverlies door met 0 - 0 gelijk te spelen. Er moest iets rechtgezet worden nog.

PSV begon goed aan de wedstrijd en had in de eerste 3 minuten al 3x de score kunnen openen! Volledig volgens het wedstrijdbeeld scorde het team van trainers Edwin de Wijs en Joonas Kolkka snel de openingstreffer. In de 7e minuut was het Dante Rigo die een vrije trap prachtig bij de ingelopen Jaëll Hattu neerlegde die de 1-0 op het scorebord bracht. PSV creeërde volop kansen en mogelijkheden. Zonder overigens zelf geweldig te spelen. Maar enkele spelers hadden vandaag het vizier niet op scherp, of de eindpass was net niet goed, of het geluk ontbrak net. Desondanks werd relatief eenvoudig de score voor rust naar 3-0 getild. Eerst was het Karim Bannani die na een passje binnendoor van Jaëll tegen zijn oude ploegmaten in de 19e minuut scoorde. En niet veel later gaf een Zeeuse verdediger na drukzetten van Joey Konings, de bal zomaar aan Matthias Verreth die simpel scoorde. Een kadootje van JOVZ, volledig in de geest van de tijd van het jaar....

In de 2e helft ging de Eindhovense equipe verder met waar het was gebleven. De ene kans/mogelijkheid na de ander werd gecreeërd. Terwijl achterin niks weggegeven werd. En al snel kwam de vierde treffer dan ook op het bord toen Dante als een voetballende Alberto Tomba door de Zeeuwse verdediging slalomde om vervolgens niet egoïstisch zelf te scoren, maar Jaëll de kans gaf zijn tweede goal van de dag te scoren. Niet veel later was Dante het einstation van een mooie, vlotte aanval over diverse schijven. Maar helaas schoof hij de bal voorlangs. Het bleek echter uitstel van executie, want niet veel later scoorde Matthias de 5-0 na een assist van Jaëll. Een kwartier voor tijd bracht Matthias de eindstand op het bord na een assist van Dante: 6-0.

Op de bank hadden we de kansen geteld vandaag. In de eerste helft stopte de teller bij 13. In de tweede helft bij 8. In beide helften scoorden we 3x. Conclusie van de dag: in de tweede helft was PSV effectiever. Daar hoef je geen geleerde a la Diederik Stapel voor te zijn....

Een meer dan verdiende overwinning waarbij de uitslag in feite hoger uit had moeten vallen. Keeper Mike van de Meulenhof kreeg vanmiddag één schot op doel, een paar teugspeelballen en had het dus niet al te warm, zeker niet toen het mager zonnetje al snel verdween.

En zo heeft de intro tóch van alles met de wedstrijd van vandaag te maken.

Mike van de Meulenhof; Roel van Linschoten, Kaan Tanriver (49' Ymanuel Hurkmans), Tom Scheepers (c), Lassane Faye (49' Ties van den Eijnde); Dante Rigo; Lennerd Daneels; Jaëll Hattu (55' Ertem Bölükbas); Joey Konings, Matthias Verreth, Karim Bannani.