0-8
1 november, 00:00
VVV/ Helmond Sport O15 logo

Vandaag trad de O15 van PSV voor de beker aan tegen een oude bekende: VVV Venlo. De ploeg die het zeer recent nog tegenkwam in competitieverband. En waar PSV toen met veel moeite en dito inzet de drie punten in Eindhoven hield (2-1).

Nu dus voor de beker en, zoals ze in België zeggen, "op verplaatsing". Locatie van dit treffen: Stadion De Koel.

Voor VVV was deze wedstrijd esentieel om te winnen om nog enigszins in aanmerking te komen voor verder bekervoetbal. Het verloor nl de eerste wedstrijd in de poule van Heerenveen met 5-3. Daar waar PSV in Eindhoven de andere deelnemer, Volendam, versloeg (3-1).

PSV begon zeer sterk aan de wedstrijd. Al na 25 seconden kwam Joop Daniels al vrij voor de keeper na een dieptepass van Abou Kone. Het was echter uitstel van executie. Want in de 3e minuut was het wél raak. Een interceptie van oud VVV-er Evert Linthorst op Venlose helft leverde PSV weer balbezit op. Yasin Aalillou kwam op links in balbezit en gaf een prima voorzet die door de meegelopen Joep Hakkens fraai binnen werd geschoten: 0-1.

De snelle voorsprong gaf PSV vleugels. Letterlijk en figuurlijk. Over de vleugels kwam de Eindhovense ploeg met regelmaat erdoor. Rechtsachter Tijn Daverveld stoomde over de flank op als zijnde een tot vlees omgeturnde TGV. Het was jammer dat dit niet goed uitgenut werd.

Het niveau wat PSV haalde was hoog vanmiddag. Net als de temperatuur....en dat in stadion De Koel. Volledig conform het spelbeeld bouwde PSV zijn voorsprong uit. Na wat kansen en mogelijkheden onbenut gelaten te hebben, scoorde het in de 17e minuut opnieuw. Evert stuurde Sekou Sidibe weg op rechts en die scoorde knap de 0-2.

PSV bleef goed spelen en bleef kansen creeëren. De 0-2 stand deed wat dat betreft geen goed recht aan de verhoudingen op het veld. Het kwam voor rust toch nog op 0-3 toen Davy van den Berg Joop Daniels de diepte instuurde. Joop scoorde zeer beheerst door de bal door de benen van de keeper door te schuiven.

Omdat VVV welgeteld tweemaal gevaarlijk doorkwam maar twee keer de bal uit de doelmond gehaald werd (eerst Benji Kailie en daarna Abou Kone), en PSV slordig in de afronding was, werd met een 0-3 stand de welbekende trap van het stadion beklommen.

In de tweede helft ging PSV door met prima voetbal op de mat te leggen. Maar waar het voor de rust verzuimde effectief met de kansen om te gaan, deed het team dit na rust goed.

Om het verslag niet te lang te maken volgen de goals in het kort. In de 40e minuut scoorde Sekou na een assist van Yasin. Vlak daarna bracht Sekou de stand op 0-5 na een prima assist van Benji Kailie.

Koen Oostenbrink scoorde in de 61e minuut knap na een pirouette in de 16 meter de 0-6. Hij ontving de bal na een prima steekpass van Bryan van Hove.

De 0-7 kwam op het bord door Arne Bens die de bal ontving van de onbaatzuchtige Sekou. En het slotakkoord was weer voor Sekou zelf. Een bijzonder fraaie steekpass van Vince Colpaert lag hier aan de basis waarna Sekou in het strafschopgebied er een aantal scharen uitgooide en de bal hard in de verre hoek schoot: 0-8.

Een uitslag die niemand vooraf gepouled heeft vermoed ik. Een uitslag ook die het krachtsverschil vandaag nog magertjes uitdrukte, want dubbele cijfers hoorde vandaag echt tot de mogelijkheden.

Plaatsing voor de knock-out fase van het bekertoernooi is nu wel zo goed als zeker met 6 uit 2 en een doelsaldo van 11-1.

Behalve het spel, de vele goals en het schitterende weer, was er nog een hoogtepunt. Na wekenlange absentie door een schouderblessure maakte Gregory Kuisch weer zijn rentree op het veld. Top Gregory dat je weer helemaal deel uitmaakt van de groep!

Lucas Derks; Tijn Daverveld, Koen Oostenbrink, Abou Kone, Benji Kailie (62' Gregory Kuisch); Evert Linthorst (c), Davy van den Berg (45' Sem van de Broek), Joep Hakkens (50' Vince Colpaert), Sekou Sidibe, Yasin Aalillou (50' Arne Bens), Joop Daniels (45' Bryan van Hove).