PSV D3 - ADO den Haag 011

 1. zondag 1 november 00:00

  De Uitslag


 2. Een goede teamprestatie

  De hele week voetballen, wat een feest! Zeker als het een heerlijke herfstweek is en al je vriendjes op school zwoegen op lezen, rekenen en geo. Als toetje van deze week mocht de D3 aantreden voor een oefenwedstrijd tegen de E-top van Ado Den Haag. De zaterdag kon benut worden om uit te rusten van de voetbalinspanningen en de logeerpartijen, en de jongens zagen er deze zondag weer fris uit.

  Toch is het Ado Den Haag dat vanaf de start een overwicht heeft. Het verdedigingsblok van PSV D3 raakt met de wedstrijd echter meer op elkaar ingespeeld, en maakt het Ado bijzonder lastig om openingen te vinden. Lars, terug van een vervelende blessure, Baggio, Luc en Armando verdedigen scherp, nemen elkaars posities over en ook in de uitverdediging wordt er verzorgd opgebouwd. Stan en Arne voelen zich ook met de wedstrijd meer op hun gemak in die reuzegrote goal, en dat geeft rust op het middenveld en voorin.

  Het is na 10 minuten een snelle uitval via Roland die Steven lanceert, voorgeeft op Rafael en deze tikt de bal beheerst in. 1-0. Ado zet aan voor de gelijkmaker maar tikt na een goede voorzet net voorlangs. Dan toch, een vrije trap. Is er een speler die de bal hoog in het doel weet te werken, ja dan is een D-keeper echt geklopt; zo ook Stan die wel vertwijfeld naar de bal springt maar de bal is toch te hoog en de 1-1 is een feit.

  Het is Ado die goed doorvoetbalt en een optisch overwicht heeft, maar PSV krijgt de grootste kansen via snelle uitbraken. Jordan gaat als een sneltrein 2x over rechts en het is de tweede keer dat na goed terugleggen op de zestien Cody beheerst in kan tikken. Rust, in een leuke en spannende helft die gelijk op ging.

  In de tweede helft, is het PSV die ineens een groot overwicht heeft. Het middenveld met Bjorn, Robin, Huseyin, Ruud en Cody domineert en Ado wordt vastgezet. Keer op keer verschijnen onze jongens gevaarlijk voor het doel, alleen in hun begrijpelijke enthousiasme vergeten ze voortdurend die vervelende buitenspelregel. (De grensrechter van Ado moet haast wel pijn in zijn arm hebben gekregen van het vele vlaggen.)
  Een foutje in de opbouw wordt dan toch door Cody benut, om de bal panklaar op James te geven die dit buitenkansje niet laat ontgaan en de 3-1 weet te maken.

  Gelukkig voor Arne, kan Ado ook nog enkele keren een vuist maken. De gevaarlijke nummer 7 van Den Haag kan buiten de zestien uithalen, de bal suist naar de linker bovenhoek, Arne kijkt, schat de bal in en begint precies op tijd aan zijn zweefvlucht naar de kruising. Als hij daar is aangekomen, is de bal er inmiddels ook wat trouwens ook de bedoeling was en met bal en al, zet hij de landing in en komt Arne weer terug op het veld van de Herdgang. Een schitterende save!

  Uit een hoekschop weet Ado nog een keer de lat te testen, maar het is aan de andere kant via Cody en Jordan dat Roland attent de 4-1 kan maken. Ruud kan zijn goede wedstrijd net niet bekronen met een doelpunt, hij vuurt in het zijnet. Cody heeft energie over, slalomt langs een paar Ado-ers om op prachtige wijze de 5-1 te maken. Dit is ook het slotakkoord van deze wedstrijd.

  De D3 liet vandaag zien dat ze weer een stap hebben gezet in het voetballen als team. En dat leverde tevreden gezichten op aan de kant.

  Verslag met dank aan Hans Bosma

  Cody Gakpo (2x), Roland Kartalozzi, Raphael Nartey en James Fofana