0-1
1 oktober, 00:00
OJC Rosmalen D1 logo
PSV D2 logo

Na de prima overwinning van vorige week tegen Willem II staat er vandaag wederom een topper op het programma. Tegenstander vandaag is het eveneens ongeslagen en de nr. 2 op de huidige ranglijst OJC Rosmalen. Deze tegenstander had in de voorgaande wedstrijden nog geen tegentreffer hoeven incasseren, maar leed wel al puntverlies door een remise tegen UNA. De wedstrijd wordt gespeeld op de prachtige accommodatie van OJC Rosmalen, waar menige club jaloers op zou zijn. De bedoelingen van OJC zijn duidelijk. Balbezit voor PSV in de achterhoede mag, maar over de middenlijn dan fel op de bal. PSV heeft dan ook moeite om in de beginfase te voorhoede te bereiken. In de as staan ook de (fysiek) sterkste spelers bij OJC waardoor het via de midden moeilijk doorkomen is. Het eerste gevaar in de wedstrijd komt dan ook van PSV zijde en wel over de rechterkant. Joey stuurt Yassin diep, die de bal voorgeeft op Greg die ineens oog in oog met de doelman staat. Echter de bal belandt in de handen van de doelman. De achterhoede van OJC staat goed, dus veel kansen zullen er vandaag niet komen. In de eerste helft valt er nog een mogelijkheid te noteren als Greg van 16 meter uithaalt en de bal net naast gaat. Het niveau van vorige week wordt duidelijk niet gehaald en de felheid van vorige week ontbreekt ook een beetje. Dus de rust in met een brilstand. In de beginfase na de rust lijkt PSV beter te gaan combineren zonder echt gevaarlijk te worden. De tegenstander wordt wat sneller opgejaagd zodat PSV sneller in balbezit komt. Echter het tempo ligt vandaag wellicht door de warmte te laag. Waar normaal de tegenstanders achter de bal moeten aanrennen, blijft dit door het lage tempo en te weinig beweging beperkt. De tegenstander trekt zich dan ook veelal terug en creëert zelf eigenlijk niet veel, maar staat verdedigend telkens goed opgesteld. Toch vallen er in de tweede helft nog kansen te noteren. Arne opent goed op Greg die ineens voorgeeft op Yasin, maar zijn kopbal gaat over. Even later is het Koen die het van afstand probeert, maar ook zijn schot gaat net naast. Twaalf minuten voor tijd kan de PSV aanhang toch nog opveren. Yasin zet zich goed voor zijn tegenstander en wordt in het strafschopgebied naar beneden getrokken. De scheidrechter wijst gedecideerd naar de stip en Arne is al vertrokken om de bal te gaan halen. Arne neemt ook de strafschop en brengt PSV op een 1-0 voorsprong. OJC moet meer risico’s gaan nemen en wellicht dat hierdoor meer ruimte komt. Yasin komt ten val en moet met naar het zich laat aanzien een gebroken pols het veld verlaten. OJC wordt iets brutaler maar kan eigenlijk niet, buiten een paar corners, gevaarlijk worden. De lengte van de OJC spelers is langer dan die van ons, en een tweetal hoekschoppen leveren wat hectische taferelen op. Bij een corner wordt de bal nog van de lijn gehaald. In de tegenaanval is Tijn vertrokken richting doel met Arne in zijn kielzog. Voor de keeper gekomen, geeft Tijn de bal breed zoals het hoort en tikt Arne hem binnen. Echter de OJC grensrechter vlagt voor buitenspel en de treffer wordt afgekeurd. Discutabel maar de grensrechter zegt dat hij er voorliep al heb ik zelf het idee dat Arne slim genoeg is om achter de bal te blijven. Zo blijft het spannend tot de laatste minuut. PSV houdt echter stand, hoewel Edson een paar minuten voor tijd nog goed ingrijpt voor een tegenstander gevaarlijk kan worden. PSV blijft met deze 5e overwinning op rij fier aan kop gaan. Volgende week ook weet een niet te onderschatten tegenstander, Geldrop.